Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Első szex után nőgyógyászhoz...

Első szex után nőgyógyászhoz KELL menni?

Figyelt kérdés
2012. júl. 10. 23:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Az első aktus előtt azért ajánlják, hogy menjél nőgyógyászhoz, hogy beszélgess az orvossal a védekezésről. De szerintem ezt otthon Édesanyáddal is meg tudod beszélni. Fogamzásgátló szedéséhez viszont feltétlenül kell a nőgyógyász, mert kivizsgál, hogy szedheted-e illetve csak ő írhatja fel (meg háziorvos is, ha a nőgyógyász ad róla igazolást). Szerintem felesleges a szüzessége elvesztése előtt orvoshoz rohangálni, hogy van-e valami bajod. Viszont!! 18 éves kor felett úgy mond kötelező évente eljárni rákszűrésre. Ezzel magadnak teszel jót, hiszen ha valami bajod lenne, legalább hamar fényderül rá. Tehát: ha nem vagy még 18, akkor nem muszáj orvoshoz rohangálnod: csak ha betegséged van, vagy olyan módon kívánsz védekezni, amit ő ír fel.
2012. júl. 11. 14:44
 12/18 anonim ***** válasza:
11es vagyok. Bocsánat elnéztem, azt hittem, hogy előtte. De a lényegen szerintem nem változtat a válaszom.
2012. júl. 11. 14:46
 13/18 anonim ***** válasza:
53%
Fúhh de igénytelen vagyok, mert nem járok akkor is nőgyógyászhoz mikor semmi bajom. Ennyi erővel minden fél évben menjél el mindenféle orvosi vizsgálatra... hiszen élsz, nem tudod mi lappang épp benned. Ekkora hülyeséget. 28 éves vagyok, sose volt semmi bajom ami miatt nőgyógyász kéne. Ennyi. Ha valami baj van azt meg érzi az ember. Na akkor kell menni először.
2012. júl. 11. 16:40
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezért mondtam hogy a Te döntésed és hidd el sok probléma van amit sajna nem érez az ember ha érezne nem ajánlanák az ellenőrző vizsgálatokat. Ez nem csak a nőgyógyászatra vonatkozik hanem minden területre. Sok krónikus betegség van aminek sokáig nincs tünete. (magas vérnyomás, cukorbetegség stb) Mint tudjuk még a legsúlyosabb betegségeknek pl. a ráknak is csak akkor van sokszor tünete ha már nagy a baj. Természetesen fiatalon ezek ritkák nem is ezeket kell vizsgáltatni, de ha élsz nemi életet és volt több partnered van esély HPV fertőzésre és ezt nem árt néha ellenőriztetni. Én sem vagyok állandóan orvoshoz rohangáló sőt én is most több mint egy éve voltam utoljára rákszűrésen volt amikor több mint 2 évig én sem voltam de voltam de az szerintem felelőtlenség ha valaki még egyszer sem volt. De természetesen a Te döntésed.
2012. júl. 12. 11:17
 15/18 anonim ***** válasza:
83%
Az a helyzet, hogy a 13,14 éves kortól fogamzáásgátlót magukba tómködő lányoknak akik hetente váltogatják partnereiket valóban nem lehet elég gyakran megnézetniük magukat. És azért ez a "menj évente-félévente szűrésre" kampány hozzájuk szól és nem a normálisakhoz... ja és persze a nőgyógyász lobbi is erősen érdekelt ebben, valamint agyógyszer gyártók a fogamzásgátlók terjesztésében... Szóval az igényesség az egy kicsit korábban kezdődik és másról szól!
2012. júl. 14. 11:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

" Fúhh de igénytelen vagyok, mert nem járok akkor is nőgyógyászhoz mikor semmi bajom. " honnan tudod?

"Ennyi erővel minden fél évben menjél el mindenféle orvosi vizsgálatra... hiszen élsz, nem tudod mi lappang épp benned." Én fél évente járok vérvételre, fogorvoshoz, évente anyajegyvizsgálatra és nőgyógyászhoz + megnézem a mellem minden hónapban és 2 évente eljárok mell ultrahangra

"Ekkora hülyeséget." Mondd ezt pl annak az ismerősömnek, aki tavalyelőtt halt meg mellrákban, ő sem járt nőgyógyászhoz

"28 éves vagyok, sose volt semmi bajom ami miatt nőgyógyász kéne. Ennyi. " nem akkor kell menni, amikor már érzed, hogy baj van, ezért hívják megelőző szűrővizsgálatnak

"Ha valami baj van azt meg érzi az ember. Na akkor kell menni először." a méhnyakrák nem fájdalmas betegség eleinte, amikor meg az, akkor már mindegy

2012. júl. 14. 12:08
 17/18 anonim ***** válasza:
aki írta h 28 évesen nem volt nőgyógyásznál, az pasi, persze h nem volt.
2012. szept. 10. 21:13
 18/18 anonim ***** válasza:
elvileg el kell menni
2012. szept. 10. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!