Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor áll be rendszeresre?

Mikor áll be rendszeresre?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok és 13 éves korom óta menstruálok. De még mindig nem állt be rendesen. Most már annyival jobb a helyzet, hogy tudom hónap végén fog megjönni. Mikor fog rendesen pont azon a napon megjönni?
2009. júl. 11. 20:35
 1/6 anonim válasza:
én most vagyok 13 éves, és azt mondták, hogy 2-3 év múlva vagy talán még hamarabb beáll. ezt egy védőnő mondta. De ha továbbra se áll be akkor menj orvoshoz...ezt is a védőnő mondta:)
2009. júl. 11. 20:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Én most 23 éves vagyok,nekem is ugyanígy volt,de mindig elcsúszik egy pár napot.Így lett a hónap végi mensiből ˝rendszeres˝ hónap eleji,majd hónap közepi.Nem biztos,hogy valaha is beáll egy napra.
2009. júl. 11. 20:41
 3/6 A kérdező kommentje:

Húh kicsit megnyugodtam...de ugye ez nem jelent semmi bajt, hogy nem áll be rendszeresre?

Kedves első válaszoló nekünk is mondták annak idején, hogy 2-3 év hát én a 3 évbe most vagyok benne. Lehet, hogy elmegyek majd védőnőhöz vagy felkeresem a háziorvosomat ő mit mondd, nőgyógyászhoz annyira félek elmenni. :S

2009. júl. 11. 20:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem úgy van az, hogy mindig ugyanazon a napon jön. Elvileg28 nap lenne a ciklus, a naptárban a hónap viszont 30 napos, ez is eltérést okoz. De ha több is 28 napnál, akkor is lehet naptári eltérés, meg változhat is, a szervezet állapotától függően. (pl. fogyás, hízás, hiányos táplálkozás, túlzott fáradtság, ilyenek)
2009. júl. 11. 22:13
 5/6 anonim ***** válasza:

8 éve menstruálok, de még mindig nem állt be, vagy előbb jön pár nappal, vagy késik pár napot (ez a gyakoribb). anyukám már 30éve menstruál, és neki sem pontos :) szerintem ha valaki nem szed fog.gátlót, vagy vmi hormontablettát, annak nem igen pontos, ritka az, ha valakinek egyszercsak beáll és a klimaxig 28 napra jön, mindenféle tabletta nélkül.

20/L

2009. júl. 12. 02:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, tehát akkor nem kell aggódnom emiatt. Köszönöm:)
2009. júl. 12. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!