Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy kell a tampont helyesen...

Hogy kell a tampont helyesen felhelyezni?

Figyelt kérdés

Ma próbáltam ki először a tampont.Felraktam meg minden de mégis érzem h ,,ott,, van... ez azt jelenti h mégsem raktam fel helyesen???Akkor hogyan kell???

Mert ma este discoba megyek és tök kényelmetlen akkor a betét!Segítsetek

2009. júl. 11. 15:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Mutatóujjad segítségével finoman told a tampont ferdén hátra és felfelé a hüvelyben! Ha ellenállást tapasztalsz, változtass egy kicsit az irányon. Lassan told tovább a tampont, amíg a kezed meg nem akad – ez a medencefenék izomzata, amely összehúzza a hüvelybemenetet. A tampont mindenképpen át kell tolnod ezen a szakaszon.
2009. júl. 11. 16:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok

[link]

2009. júl. 11. 16:06
 3/6 A kérdező kommentje:
Aha akkor valószínűleg nem nyomtam olyan sokáig!köszönöm :-)
2009. júl. 11. 16:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés...ha pisilnom kell akkor ki kell vennem a tampont?Vagy nem?Mert megvagyok egy kicsit fázva és gyakran kell pisilnom menni!!!:S
2009. júl. 11. 16:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Látom már kielégítő választ kaptál az eredeti kérdésre. :)

Nem, ha pisilni mész nem kell kivenned a tampont, hiszen a tampont a hüvelyedbe helyezed fel, a vizeleted pedig a húgyvezetéken keresztül távozik. Ezen az ábrán jól láthatod, hogy melyik hol helyezkedik el:

[link]

Azt is láthatod, hogy fontos, hogy a tampon kihúzószálát félre húzd, mert könnyen lepisilheted. Nem lenne túl jó, mert esetleg feljut a hüvelyedbe és ha tartósabb ideig ott van, akkor nem túl kellemes, enyhe gyulladás kialakulhat. Ha megtörténne, akkor cseréld ki a tampont. Persze ez olyan extrém eset, minthogy a tampon beragad. Szóval no para és nyugodtan pisilj.

Jó bulizást neked!

Viki, 16

2009. júl. 11. 17:16
 6/6 A kérdező kommentje:

Ahha értem azthiszem már az elméletet tudom,már csak a gyakorlatnak kell sikerülnie!!!

Köszi én is rem h jó lesz :))

2009. júl. 11. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!