Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit kell nekem tudni az első...

Mit kell nekem tudni az első mensiről?

Figyelt kérdés

Nem rég jött meg az első mensim.2 hete.

Vasárnap jött meg este. És meddig tart a folyás?

Hogyan kell csinálni menstrurácios naptárt?

És mégegyszer mikor jön meg,vagy hány nap múlva?

stb....

2009. júl. 11. 13:27
 1/4 anonim válasza:
Szia! Egyén függő, hogy meddig tart lehet 5nap, de lehet, hogy 7. 28napos ciklusok vannak amúgy.Az erőssége is egyénfüggő. Lehet h ezután még nem rendszeresen jön meg. Idővel befog állni.
2009. júl. 11. 14:47
 2/4 A kérdező kommentje:

akkor 28 nap múlva jön meg mégegyszer a mensi?

tudom h nem mindig jön meg, de csinálnom kell naptárt

2009. júl. 11. 15:10
 3/4 anonim ***** válasza:

szia! Ezt egy másik kérdéshez írtam, de gondolom jól jön neked is.

A ciklus.hu-n regisztrálj, ingyenes. Beírod, hogy mikor jött meg és nagyon sok mindent kiszámol rólad, pl hogy mikor fog megjönni következőre. De amúgy nagyon fontos, hogy tudd, hogy mennyire rendszeres a ciklusod és hogy mikor jött meg utoljára. Ha elmész vmi oknál fogva nőgyógyászhoz, ez lesz az első kérdése!

Ja amúgy netről is lehet letölteni menses naptárakat, amiket ha kinyomtatsz, kézzel is feljegyezheted, hogy mikor jött meg.

itt van egy: [link]

Általában 28 naposak a ciklusok, az első nap a menses első napja. De ne aggódj, ha nem pontos, gondolom fiatal vagy, ekkor még nem rendszeres. Majd egy-két vagy pár év múlva beáll rendesen.

4-7 napig tart, általában az első 2-3 napban a legerősebb. Ilyenkor ne fürödj, inkább zuhanyozz, valamint kerüld a strandokat, fürdőket, tavakat, stb. Azt, hogy betétet vagy tampont használj, neked kell eldönteni, de majd anyukád segít. Először szerintem érdemes a betéttel próbálkozni, de később kényelmesebb lehet a tampon, bár ez egyénfüggő. Ha nagyon erős a vérzésed, akkor a tampon jobb megoldás, hogy ne ázz át.

Anyukáddal is beszélgess el a témáról, tőle bármit nyugodtan megkérdezhetsz, hisz ő is nő! :)

remélem segítettem. :)

2009. júl. 11. 16:12
 4/4 A kérdező kommentje:
nagyon sokat!!!! köszii nagyon :D
2009. júl. 11. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!