Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit jelent a barna folyás...

Mit jelent a barna folyás menstruáció elött és után?

Figyelt kérdés
lassan 2 éve hogy megvan, de mielött rendes vérzés lenne, 3-4-5 napig barna folyásom van, és az ''alakul át'' vérzésbe, 7-8 napig vérzek aztán abbol megy át barna folyásba ami szintén 3-4 napig tart, és fehér folyás(arra tisztaságit használok). ez miért van? 16/L

2012. júl. 8. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
27%
Nőgyógyász. Sürgősen.
2012. júl. 8. 21:24
 2/7 anonim ***** válasza:
27%
Gyakorlatilag az is vér, csak kevés, viszont ez tényleg nem normális. Max 8 napnak kéne lenni a ciklusnak, és ha úgy nézzük akkor neked sokkal hosszabb.
2012. júl. 8. 21:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Jobb lenne ha orvoshoz mennél, mert biztosat csak ő tud mondani.
2012. júl. 9. 06:24
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

Tisztázzuk a fogalmakat:

-Ciklus: Az előző menses első napjától a következő menses első napjáig tart. Sokan a menstruáció idejére mondják a ciklust, holott nem azt jelenti.

-Barnás folyás: Teljesen természetes a menstruációt megelőző és követő 3-4 napban. E fajta folyás, alvadt vérből alakul ki, mert túl kevés a mennyisége és lassan indul meg.

-Fehér folyás: Ez védi és tisztítja a hüvelyt. Lehet rá tisztaságit használni, de hagyni kell szüneteket, nehogy befülledjen a nemi szerv. Az a természetes, ha fehéres-átlátszó, nap végére vagy amikor már megszáradt halványsárga. Lehet enyhe szaga, mivel ez is testnedv, de ha orrfacsaró vagy halszagú már baj is lehet. A menstruáció előtt és után valamint peteéréskor - vagyis a ciklus szakaszainak megfelelően- változhat a mennyisége, a színe illetve a szaga.

Mindenkinél eltérőek ezek a szakaszok, és a ciklus szakaszainak "tünetei".

Ha a menstruáció 10 max. 12 napnál tovább tart(a rendes vérzést számítva) akkor kell orvoshoz fordulni, de az első 1-2 évben ilyen előfordulhat többször is. Persze a doki nem fog ártani.

Remélem most már érted a dolgokat, teljesen természetes amit észlelsz. Remélem segítettem! :)

2012. júl. 9. 10:17
 5/7 anonim válasza:
100%
Én úgy tudom a barna folyás is vér,csak a hüvely kémhatásától barna.
2012. júl. 9. 14:22
 6/7 A kérdező kommentje:
utolsó előtti: nagyon köszi, megnyugodtam!! :)
2012. júl. 10. 02:04
 7/7 anonim ***** válasza:
2012. júl. 10. 05:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!