Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A fitoösztrogént tartalmazó,...

A fitoösztrogént tartalmazó, és női nemi hormon termelést leősegítő fogamtásgátlók akár segíthetnek a PCOS betegeknek is? Tehát h kevesebb tesztoszteron és több ösztrogén termelődjön, és ezáltal talán 20-on évesen is kinőiesedhetek?

Figyelt kérdés

A PCOS ről azt hallottam, hogy az egy petefészek ciszta, daganat amely férfi nemi hormonokat termel, ezért lehet menzi kimaradás, szőrösödés, és ettől lehet lapos a mellem is, ilyenkor nehezebben esik teherbe egy nő.

Lehet hogy a yasminelle önmagában is segít, amíg szedem? Az is lehet hogy műtétre lesz szükség ha tényleg ez a bajom? És milyen vizsgálatokat szoktak végezni? Remélem akkoris foglalkozik velem a doki, ha még nem szeretnék azonnal babát.

2009. júl. 10. 13:35
 1/8 anonim ***** válasza:

PCOS = PolyCysta Ovarium Syndroma = töbszörösen cisztás petefészek szindróma.

Ezek apro,pici cisták a petefészken,melyek jönnek-mennek, és valamelyest gátolják a petefészek működését(és ezáltal a peteérést)

Nem daganat, és nem termel férfi nemi hormonokat. A menstruáció előtt egyik-másik ki tud pukkanni, vagy tud szívódni. - majd újabb nő.

A yasminelle-t nem ismerem. A PCOS inkább, hormonkészítményekkel kezelik, nem műtéttel, és ehhez hormonszinteket néznek vérből.

Akkor is foglalkozik veled a doki, ha nem akarsz gyereket.

Azért vagyok ilyen okos, mert nekem is van/volt, de igazából nem tudom, hogy a 1,5 éves hormonkúra, vagy a homeopátiás szerek segítettek.

Fel a fejjel, jobbulást neked!

2009. júl. 11. 00:38
 2/8 anonim ***** válasza:
ja, még egy: a kinőiesedés valószínűleg alkati kérdés, melyhez nyilván a hormonok is hozzásegítenek. De attól, hogy normalizálódik a hormonszinted, nem hinném hogy változnak az elsődleges nemi jelleggel járó tulajdonságaid. A másodlagosak viszont változhatnak.
2009. júl. 11. 00:42
 3/8 A kérdező kommentje:
akkor a hormonzavart nem fogamzásgátlóval kezelik, hanem más hormontartalmú gyógyszerrel, vagy kezeléssel?
2009. júl. 14. 22:14
 4/8 A kérdező kommentje:
bocs, nem fito hanem zsintetikus, al ényeg hogy ugyanaz a jellege
2009. aug. 9. 00:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is pcos-m van, de nekem csak akkor kezdték el kezelni, mikor babát szerettünk volna. Addig is a tünetekre, mint szőrösödés, mensi kimaradása, pattanások, Diane 35-t kaptam, ami igazából bőrgyógyászati termék, csak mellékhatásként fogamzásgátló is. Most már nem ezt szedem, hanem Cypromixet, aminek ugyanaz a hatóanyaga csak olcsóbb.

Mikor babát szerettünk volna Duphaston, Clostylbegit és Fostimon kúrát kaptam, amitől teherbe is estem, de sajnos elment a baba. Utána megműtöttek, de nálam nem igazán volt sikeres, mert a műtét után is ugyanúgy ott voltak a ciszták a petefészkeimben, mint előtte. Pár hónap múlva ismét megpróbáltuk a Duph.-Closti-Fostimon kúrát, amitől ismét sikerült teherbe esnem és ez a manó már velünk maradt és ma már 7,5 hónapos.

Nem tudom, mire gondolsz a Yasminelle-lel kapcsolatban. A pcos nem gyógyítható, csak kezelhető. A Yasminelle max. a ciklusodat tudja beállítani, bizonyos hormonok szintjét rendezni a szervezetedben, amitől lehet, hogy kevésbé fogsz szőrösödni és ciklusod is lesz, de magát a cisztákat nem fogja eltüntetni és az alkatodat sem feltétlen fogja befolyásolni. Több fog-gátlóról azt mondják, hogy híztak tőle vagy megnőtt a mellük, de azért ez szerintem is inkább alkati adottság.

Hormonszinteket néznek vérből. Cukrot, terheléses cukrot és szükség esetén inzulinszintet is vizsgálnak. Elküldhetnek endokrinológushoz is, aki javasolhat diétát. A pcos-ra leginkább a diéta, mozgás, ami jó hatással van.

Ha van olyan kérdés, amire nem kaptál választ, nézz körül a www.pco-szindroma.hu oldalon, mert ott tényleg mindenről olvashatsz.

2009. aug. 9. 09:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem is Cypromixet írt fel a doki ilyen problémára, de még nem kezdtem el. Én bízok benne, hogy nőiesebb leszek :)
2009. aug. 9. 23:44
 7/8 A kérdező kommentje:

diátára nem hinném h szükség lenne, mert nem vagyok elhízva, sőt inkább a cukrom is alacsony szokott lenni, meg a vérnyxomásom, igaz a bőröm zsiros, de a hajam nem hullik, és nem vagyok pattanásos nagyon. Inkább furán tisztább a bőröm mnit máskor, csak a hajam kell három napontam osni, kamasz koromban nem kellett ilyen gyakran, hőhullámaim vannak, meg ritka menzi, mai kiszámithatatlan csak ennyi, de nem tudom doki hogym ondhatja azt h nincs cisztám, mikor nem vizsgált meg manuálisan, sem ultrahangon.

Endokrinológushoz sem küldtek, se terheléses cukor vizsgálatra semmi, egyedül hormonvizsgálat, aminek eredményei jók lettek.

lehet ennek ellenére mégis pcos em?

2009. aug. 15. 22:17
 8/8 A kérdező kommentje:
ja és nagyon köszönöm a válaszokat
2009. aug. 15. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!