Vaginizmus, volt már valakinek ilyen, hogyan lehetne kezelni orvosi beavatkozás nélkül? Többi lent!
Nagyon fáj a szex, a szüzességem elvesztése óta (fél éve).
Amióta csak próbálkozunk mindig fáj, volt hogy jó volt az együttlét, de akkor is éreztem a kellemetlenséget.
Akaratlanul is rászorítok néha a barátom péniszére. :(
Tudom, hogy velem van a gond.
Amikor elvesztettem a szüzességem az bennem nagyon rossz élményként maradt meg és nem szívesen emlékszem vissza rá, mert nagyon fájt. Hiába volt a barátom figyelmes, meg gyengéd, nem sikerült, még az ujjazás is fáj...
Hogyan tudnám megszüntetni ezt? Volt valakinek ilyen? Nagyon fontos lenne mindenki válasza, mert félek, hogy a kapcsolatunk rovására megy!
Bár megbeszéltem a barátommal, ő nem hagyna el ezért, és nagyon szeretjük egymást, de nem akarom, hogy a szex ilyen rossz élmény legyen. :(
Lemaradt a lényeg!
Hány éves vagy? Mióta vagytok együtt?
Azért vagyok kíváncsi rá, mert az első gondolatom az volt, hogy nem vaginizmusról van szó (az elég komoly gond, nem kívánom senkinek), hanem valószínűleg még egyszerűen csak nem készültél fel a szexre.
Túl korai. Vagy azért, mert túl fiatal vagy, vagy pedig azért, mert nem vagytok elég ideje együtt.
Okozhatja szimplán az is, hogy tudat alatt túlságosan félsz a teherbeeséstől és ezért reagál így a szervezeted.
Ha erről van szó, akkor:
-megfelelő védekezés
-síkosító
-relaxálás
-extra hosszú kényeztetés
= ez segíthet
--------------
Ha nincs igazam, akkor menjünk tovább.
A vaginizmus mögött az esetek többségében lelki okok állnak és többnyire valamilyen trauma hatására alakul ki. Általában 1 rossz élmény még nem vezet ide.
Ahhoz, hogy megszüntesd az állapotot, meg kell találnod a kiváltó okot. Ha egyedül nem megy, akkor ebben szexuálpszichológus segíthet.
Olvasd el ezt:
Nálam egy nagyon hosszú betegség (nőgyógyászati jellegű -részletezni nem akarom) váltotta ki, több, mint fél évbe került helyrehozni.
Teljes szárazság, a behatolás lehetetlen volt.
Nem "csak" a fájdalmas szex volt a gond.
Orvostól kaptam speciális síkosítót (azóta kivonták a forgalomból), gyakorolnom kellett magamban is, nem csak párral. Rengeteg türelem és kudarc-kudarc hátán, mire sikerült visszatérni a normál állapothoz.
Remélem, nem ez van nálad.
18 éves vagyok és 2 éve vagyok együtt a barátommal, kb fél éve kezdtünk el szexelni. Az első együttlét rossz volt, azóta is félek a fájdalomtól, és automatikusan rászorítok néha a péniszére, pedig próbálom magam elengedni. Ha sikerül elengednem magam, mindig érzek egy kicsit szúrós, égő érzést.
Talán a gumi miatt?
Mindig hosszú az előjáték, használunk síkosítót is.
Nincs esetleg méretproblémátok? Úgy értem, hogy túl nagy és/vagy vastag neki. Ez is okozhat feszítő, égő érzést.
Hogy az óvszer miatt lenne? Nem kellene neki. Olyan ugyan előfordul, hogy egy hosszú aktus alatt az óvszer kiszárítja a hüvely felületét és akkor kényelmetlenné válik, de hogy az első pillanattól ilyen legyen...
Egyetlen egy óvszer okozott csak hasonló gondot már az elejétől, ez pedig a spermicides Lifestyle. Mint kiderült allergiás vagyok a síkosítójára, azért égetett.
Egyébként önmagadnak sikerül örömet okoznod? Vagy olyankor is jelentkezik ez? -> azaz ha megpróbálod, a saját ujjadra is rászorítasz, vagy csak a pároddal való együttlét alatt fordul elő?
Orgazmussal hogy állsz? Könnyen eléred? A pároddal is? Vagy csak egyedül?
Ha nem szeretnél még orvoshoz fordulni, akkor csak azt javasolhatom, hogy próbálj minél többször örömet szerezni magadnak. Gyakorold az ellazulást.
Jól jönne egy vibrátor is.
Pároddal ne erőltessétek a behatolást, egy időre inkább térjetek vissza a pettinghez. Csak fokozatosan, úgy mintha még mindig szűz lennél. Próbáljátok újrateremteni az első alkalmat jó hosszú felkészüléssel.
Próbáljatok ki többféle óvszert.
Azt nem javaslom, hogy térj át a fogamzásgátló tablettára, mert nem biztos, hogy segítene a helyzeten, sőt kifejezetten káros is lehet.
Ugyanis a hormonális tabletták egyik nagyon gyakori mellékhatása a libidócsökkenés illetve a hüvelyszárazság, s ebből egyik se jönne most jól nektek.
Natúrban csak akkor biztosan jobb a szex mindkét fél számára, ha egyáltalán nem kell kell védekezni. De ez ugye nem opció nektek.
Előttem mindent leírtak, a saját élményemet fűzöm hozzá azt hogy hogyan szabadultam meg tőle másfél év sikertelen próbálkozás és 2 tönkrement kapcsolat után.
Alkohol :) Még a doki is ajánlotta de ő valószínű kevesebbre gondolt. Egy buliban a nem olyan régi barátommal akivel több sikertelen próbát tettünk úgy döntöttünk most félrevonultunk nyugis szobába eléggé becsiccsentett állapotban, nem azt mondom hogy részeg de már dőlöngélős :) Lazán becsúszott, mintha sose lett volna gondom, és élveztem is. Nyilván ez meghozta az önbizalmamat, legközelebb már csak otthoni pezsgőzést rendeztünk és úgy próbáltuk, alapjáraton lazábban álltam hozzá a korábbi sikerek miatt, szintén összejött, utána meg pia se kellett hozzá, és rendbe jöttem :)
Hátha másnak is beválna ez a módszer.
Vulvodynia nem lehet esetleg?
Nekem ez van harom eve.
Minden pillanatban erzem a fajdalmat a huvelybemenetnel,hugycsonel,huvelytornacnal.
Mar rengeteg gyogymodot kiprobaltam,de semmi nem segit.
Szexelni egyaltalan nem tudok,mert kibirhatatlanul faj.
Az orvosok nem nagyon tudnak velem mit kezdeni.
A legutobbi doki azt mondta,hogy lehet,hogy soha nem mulik el.
Már megoldódott a probléma: óvszer allergia, az okozta a fájós tüneteket, emiatt szorítottam össze. :/
De már elmúlt, hála Istennek!
Azért köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!