11 éves vagyok, és anyukámmal még soha nem beszéltünk a menstruációról. így szinte semmit nem tudok róla, csak innen.onnan hallottam pár dolgot. Segítsetek!
annyit tudok, hogy valami vérzés "ott". de pl mi az a menstruációs ciklus? meg mit tegyek, ha a suliba jön meg? biztonságos lenne annyit hallottam, ha 11 év után már hordanánk magunknál betétet. apropó, betét. Miaz a betét, meg mi az a tampon? azt tudom, hogy a vérzés miatt kell, de hogy kell használni? felvilágosítanátok? anyuval nem merek erről beszélni. csak félek, hogy a suliba jön meg, és nincs nálam semmi. akkor mit kell csinálni, ha megjön, meg ilyenek? mondjátok el, hogy van ez, segítsetek légyszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha kérdésed van, írj privit. Szívesen válaszolok bármilyen kérdésre, ami felmerül benned! 22/N
2012. jún. 27. 17:33
12/16 anonim válasza:
Én is épp 11 voltam, mi pont kirándultunk a családdal.Én sem tudtam róla még semmit,pedig van nővérem.Nekem furcsán fájt a hasam(mint utólag kiderült ez a mensis görcs)mondtam anyunak ő meg azt hitte nem reggeliztem eleget és azért fáj.Elmentem pisilni és láttam, hogy véres a bugyim,persze pánikba estem és sírva mentem anyuhoz :) ők meg jól kinevettek,persze nem volt bántó mert azon nevettek, hogy sírtam. és egész úton hazafele világosítottak.Szerintem nyugodtan kérd meg az anyukádat, hogy mondjon el mindent, hogy mire számíthatsz.Tuti jól fogja fogadni és elmond mindent.
2012. júl. 1. 17:30
13/16 anonim válasza:
Én nem vagyok benne biztos, hogy jól fogadja majd, és készségesen mindent elmagyaráz.
Egy ilyen anya, aki mostanáig semmit nem beszélt róla? Kétlem.
Majd vesz neki egy felvilágosító könyvet, ami rendjén is lenne, csak már ezt rég meg kellett volna tennie.
2012. júl. 1. 20:01
14/16 anonim válasza:
12-es vagyok. Velem sem azért nem beszélt az anyukám erről a témáról mert nem akart, hanem azért mert korainak tartotta még.
2012. júl. 1. 20:29
15/16 anonim válasza:
kérdezd meg,hogy anyukádnak mikor jött meg,mert általában,akkor tájt szokott midenkinek,mint az anynyának
2012. júl. 28. 17:46
16/16 anonim válasza:
Szia! Van még kérdésed? Mert ha szeretnél valakivel erről beszélni, nekem írhatsz nyugodtan. Én 11 éves voltam, amikor megjött. Azóta eltelt pár év, és mostmár van tapasztalatom. Anyukámmal viszont azóta sem tudok ilyesmikről beszélni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!