Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vkinek hasonló tapasztalata volt?

Vkinek hasonló tapasztalata volt?

Figyelt kérdés

Első levél fogamzásgátlót beszedtem. Rendesen szedtem. 4 nap "megjött",de ilyen barnás pirosas volt. Kb. egy tisztasági betétnyi.

Nekem alapból a rendes menstruációm nagyon kevés, 2-3 naposak, és kb. napi 1 tampon telt meg.

Vkinek hasonló tapasztalat?

(amúgy ebben a hónapban nem éltem nemi életet,csak előtte,de az is csak havi 1 alkalom volt. A gyógyszer kezdése előtt a biztonság kedvéért csináltam egy tesztet és negatív lett.)

2012. jún. 24. 21:20
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia! Ne aggódj, ez tök normális. Nekem is a rendes mensim is elég kevés volt, 1,5éve szedek foggátlót, most még annál is kevesebb, mint előtte volt.

21/l

2012. jún. 25. 19:39
 2/9 A kérdező kommentje:

Végre vki válaszolt. Köszi.

Szóval a lényeg az, hogy a 7 napos szünetben vérzésnek kell megjelennie?

2012. jún. 25. 20:00
 3/9 anonim ***** válasza:

igen igen, a 7 nap valamelyikén kell megjönnie normális esetben. Kb. 3 hónap, mire megszokja a szervezet, addig normális, ha máskor (is) jelentkezik vérzés, de ha 3 hónap múlva sem áll be, vissza kell menni a nődokihoz, mert akk valszínű nem jó a bogyó, ír fel másikat.

21/l

2012. jún. 25. 20:45
 4/9 A kérdező kommentje:
és ha nem jelentkezik esélyes a terhesség? köszönöm :)
2012. jún. 25. 21:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Hatékonyság

Ha Ön nem rendszeresen szedi a fogamzásgátlót, vagy a tabletta bevétele után hány vagy hasmenése van, vagy egyidejűleg bizonyos egyéb gyógyszereket szed, akkor a fogamzásgátló hatás csökkenhet. Nagyon ritka esetekben anyagcserezavarok ronthatják a fogamzásgátlás hatékonyságát.

A teljes születésszabályozás még akkor sem biztosított, ha Ön az előírásoknak megfelelően szedi az orális fogamzásgátlót.

- Rendszertelen vérzés

Különösen az orális fogamzásgátlók szedésének első néhány hónapja során előfordulhat rendszertelen hüvelyi vérzés (áttöréses vagy pecsételő vérzés). Ha az ilyen rendszertelen vérzés 3 hónapon át eltart, vagy a korábbi rendszeres ciklusok után visszatér, forduljon kezelőorvosához.

A pecsételő vérzés a fogamzásgátló hatás csökkenését is jelezheti. Egyes esetekben a megvonásos vérzés elmaradhat a Belara 21 napig tartó szedése után. Ha Ön az alábbi 3. pontban szereplő utasítások szerint szedte a Belara-t, akkor valószínűtlen, hogy terhes lenne. Ha a Belara-t nem az utasítások szerint szedte, mielőtt a megvonásos vérzés első ízben kimaradt, akkor biztonsággal ki kell zárni a terhességet, mielőtt tovább szedné a gyógyszert.

bocsi, de csak ezt tudtam belinkelni, ez az én bogyóm tájékoztatója, itt írja, hogy lehet hogy nincs vérzés. Nekem eddig mindig volt a szünetben, mindig a 4. napon.

Te milyet szedsz?

21/l (de sztem úgyis sejted, hogy mindig én válaszolok :)

2012. jún. 25. 21:32
 6/9 A kérdező kommentje:
Symiciát,és nekem is a 4. napon jött meg.
2012. jún. 25. 21:58
 7/9 A kérdező kommentje:

Az én tájékoztatóm azt írja,hogy ha 2 vérzés kimarad,akkor esélyes a terhesség.

Pluszban fogunk megszakítással is védekezni....

2012. jún. 25. 22:08
 8/9 anonim ***** válasza:

igen, 2 kimaradásnál, már nagy esély van rá. Mi "csak" tabival védekezünk, ha már szedem, legyen kényelmes a szex, ne kelljen gumi, és ne kelljen kiugrálnia a páromnak.

De ezt TI döntitek el :) ahogy nektek jobb.

21/l

2012. jún. 25. 23:59
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi :)
2012. jún. 26. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!