Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A magas koleszterin befolyásol...

A magas koleszterin befolyásolhatja a menstruációt? 18/L

Figyelt kérdés

Mindig napra pontosan jött meg a menstruációm. (13 éves koromban jött meg először, 2 hónap alatt tökéletesen beállt!)

Kb 10 hónapja csináltattam koleszterinszint mérést, mert a családban gyakori a magas koleszterin.

Kiderült, hogy örököltem én is.

A háziorvos fel is írt egy gyógyszert rá, azt szedtem egy hónapig és amíg szedtem folyamatosan menstruálgattam, nem múlt el, de nem nagy mennyiségben.

Aztán abbahagytam a szedését és a menstruációm is abbamaradt.

Azóta abszolút nincs. Nemrég elmentem újra háziorvoshoz, azt mondta, hogy nem ír fel semmi konkrétat inkább, amúgy is túl fiatal vagyok ahhoz, hogy életem végéig gyógyszeren éljek stb.

Szerintetek mi lesz? Fogok még normálisan menstruálni?

2012. jún. 21. 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Azt nem írtad, mióta késik.
2012. jún. 21. 12:54
 2/8 A kérdező kommentje:

9 hónapja

és terhes nem vagyok, még szűz vagyok, meg am is észrevenném ha nem látnám a billentyűket a hasamtól :D

2012. jún. 21. 12:57
 3/8 anonim ***** válasza:
én a helyedben nem hagynám rá az orvosra, hormonális változás is lehet a háttérben, az pedig nagyon nem játék.. nem ír fel gyógyszert mert túl fiatal vagy... és ha olyan probléma merült fel, ami pl kezelés nélkül meddőséghez vezet? ahhoz nem vagy túl fiatal? szerintem keress egy komolyabb hozzáállású orvost
2012. jún. 22. 12:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. júl. 7. 16:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, befolyásolhatja - mint ahogyan a változó kori klimax esetében is elsősorban az ösztrogén-hiány emeli meg a koleszterin szintet azoknál, akiknek addig normális volt! Mindenképpen el kellene menned nőgyógyászhoz és hormonvizsgálatokat végeztetni, hogy nincs-e netán PCOS a háttérben? (petefészek ciszták)!Ha netán még híztál is azóta, akkor főleg!!!
2012. júl. 11. 19:47
 6/8 A kérdező kommentje:

nekem öröklötten magas, sosem volt normális, állítólag már kislány koromban mondták h "sűrűbb a vérem" több folyadék kéne stb de akkor még vérvételes kivizsgáláson nem jártam

de azért mindenképp elnézek majd nőgyógyihoz

hízás nem volt, normális a súlyom, átlagos az alkatom

2012. júl. 12. 19:06
 7/8 poiu ***** válasza:
Koleszterin sokféle van. A nagy sűrűségű jó, az alacsony sűrűségű rossz. Mi volt a papíron?
2012. aug. 21. 18:02
 8/8 A kérdező kommentje:
a papíron az állt h az LDL koleszterin 9,5
2012. aug. 22. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!