Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért van ez? Veletek már...

Miért van ez? Veletek már volt hasonló?

Figyelt kérdés

Az van, hogy tavaly 2008. márc. körül jött meg elsőnek a mensi. Aztán hónapokig nem jött. (Szűz vagyok. 14 évesen még szép!) Eszek rendesen. Aztán augusztusban volt megint 1 egész hónapon át!!!! Jártunk a klinikát!! 15 pecenként kellett cserélni az éjszakára szánt, jó vastag betétet. Azt mondták, az orvosok hogy 8 lány közül 7-nek így van. Közben nagyon le voltam gyengülve, állni is alíg bírtam. Most, idén is szerintem így lesz. Tegnap előtt jött meg. Mi tegyek, hogy ez ne így történjen?

14/L

2009. júl. 4. 20:17
 1/5 anonim ***** válasza:
48%

Hát akkor én kivétel vagyok.Nekem is volt olyan,hogy 3 hónapig nem jött meg,de utána minden rendben volt,nem volt ilyen erős vérzésem.Nagyon sajnállak,biztos nem könnyű,de ha orvos mindent rendben talált,akkor nincs mit tenni,majd remélhetőleg idővel beáll a menstruációd.

23/L

2009. júl. 4. 20:23
 2/5 anonim ***** válasza:
24%
Úristen én ilyet még soha nem is hallottam, pedig menstruálok már egy jóideje. Mondjuk valószínű arra mondta, hogy szinte mindenkinek rendszertelen az elején dehát ENNYIRE vérezni?? Meg 1 hónapos izé??:S Áhh... Amúgy az oka az, hogy még az elején vagy és ilyenkor tényleg rendszertelen, dehát ez azért...
2009. júl. 4. 20:25
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 12 éves koromban jött először meg. Akkor még egész normális mennyiségű volt, bár nem kevés. Aztán egy évvel később... Pont a suliban jött meg, gondoltam semmi baj, betettem egy betétet(nagy, vastag betétet), utána beültem órára. Aztán elkezdett baromira görcsölni a hasam. Óra végére az egész fenekem, a combom úszott a vérben, a vastag farmergatyám teljesen elázott, annyi jött. Még ilyen öklömnyi! alvadt darabok is jöttek belőlem. na azóta az eset óta nekem baromi erős a menstruációm, bár nem annyira mint akkor, de azért még így is super tamponnal jó ha 2-3 órát kibírok az első napokban. Amúgy nekem is elég rendszertelen sajnos, máig is.

De az amit te írsz... Az nagyon durva! Hogy egy hónapig menstruálsz, és ennyire nagyon erősen... Nagyon sajnállak, borzasztó lehet... És ne fogadd el, hogy ez normális, mert nem az! Ha megint ez lesz, keressetek egy másik nődokit, ha az se vesz komolyan, akkor megint egy másikat, de ne hagyd annyiban, valami biztos nincs rendben.

Szorítok neked:)

18/L

2009. júl. 4. 20:41
 4/5 anonim ***** válasza:
68%

Már bocsánat, de ilyen állatságot még nem hallottam!!

A mensi tényleg legyengítheti a tini szervezetet. ( Én annak idején rendszeresen elájultam)

1 hónapig véreztél?! (És még élsz? - Bocs, de ahogy leírtad, hogy 15 percenként betétcsere--- el kellet volna vérezned)

Egyébként ez a 15 percenkénti betétcsere---ez nem normális dolog, 1000 lányból max 1-2.

25/L

Általában 1 év alatt beáll a mensi.

Hogy mit is tegyél? Kérd meg anyukádat, hogy kísérjen el rendszeresen nőgyógyászhoz, vezess menstruációs naptárat!

2009. júl. 4. 21:03
 5/5 anonim ***** válasza:
84%

én sem hallottam még sosem ilyet.

nekem sem gyenge a menstruációm, de azonnal beállt és ilyen kilengések nem voltak.

nem próbáltatok más orvoshoz is elmenni? hátha ő mást mond.

részvétem :S

19/L

2009. júl. 4. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!