Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől függ, hogy egy nő...

Mitől függ, hogy egy nő mennyire vérzik, amikor menstruál? Pl. Függ a kortól, hogy szűz-e, hogy szülte már, vagy hogy mennyi ideje jött meg neki a menzesze?

Figyelt kérdés

én 14 éves szűz lány vagyok, 2.5 éve menstruálok, de nekem egyáltalán nem erős a vérzésem. a legerösebb napon is kibirok egy mini tamponnal 8 órát.

anyukámnak viszont nagyon erős, neki a nadrágja is mindig véres lesz, pedig ő még vattát is használ.

2009. júl. 3. 17:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem függ feltétlenül a szüléstől, vagy a szüzesség meglététől, szerintem inkább alkati kérdés.

Nekem 12 éves koromban jött meg először, akkor se volt túl kevés, de tűrhető volt. Aztán kb. 13 éves koromtól kezdve iszonyat erős. Első két napban super tamponnal jó ha kibírok 2-3 órát. Utána már tűrhető, de az elején nagyon sok jön, és ilyenkor görcsöl is a hasam.

A szüzességemet 16 éves koromban veszítettem el, de semmiben nem befolyásolta a menstruációmat, nem lett se több, se kevesebb.

18/L

2009. júl. 3. 17:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Sok gondom volt ezzel. Végül megmondták, hogy a sok "dühölés" szóval ha dühös vagy, ez alahasi vérbőséget okoz. érzi is az ember, hogy szétmegy a hasa a dühtől. Vannak gyógynövények, pl. a pásztortáska, de kérdezz meg hozzáértőt.
2009. júl. 3. 20:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, alkati kérdés is, ám az is igaz, hogy pl. nálam (és anyunál, mamámnál is) szülés után sokkal erősebb lett (viszont megszűntek az ájulásaim, mert előtte olyan erős görcseim voltak).
2009. júl. 3. 22:02
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
Ne haragudj, hogy nem a kerdesre valaszolok, de 8 ora egy tamponnal nagyon sok. Nem egeszseges. A hasznalati utmutatoban elolvashatod a szovodmenyeket. Jobb megelozni a bajt, mint szenvedni es kezeltetni.
2009. júl. 14. 00:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt mondom, hogy biztosan nem vagy egyedül. 16 éves vagyok, és nekem is irtó gyenge vérzésem van, egy napra 2 mini tampon bőven elég, és talán még egy is elég lenne, de higinéniai okokból muszáj cserélni!
2009. júl. 14. 00:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
én 18 vagyok és nekem is elég egy nap 2-3 mini tampon, és ez hogy itt írják hogy ez nem egészséges, de az sem jó hogyha szárazon vagy félik megtelt állapotban huzzuk ki,mert akor meg fáj meg felsértjük magunkat belül. igaz én fogamzásgátlót szedek ezért csak 3napig menstruálok, de nagyon gyenge és száraz is vagyok, szóval nem tesz jót ha szárazon cibálom ki a tampont csak azért mert 5-6óra eltelt.
2009. júl. 14. 07:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg csak egyéntől függ, én 16 vagyok, nem szűz, és elég erős mindig. 2 óránként kell cserélnem Normal tampont az első 3 napban, utána már nem sok van. Szedek gyógyszert, de amikor nem szedtem akkor is így volt. Van egy barátnőm ő is 16 és ő tisztasági betétet használ amikor megvan mert annyira gyenge neki... Úgyhogy szerintem ez csak embertől függ...
2009. júl. 14. 22:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem is úgy van, mint az első válaszolónál, hogy miután először megjött már nemsokkal rá nagyon erős lett... Múltkor vizsgázni voltam a 2. napomon, super tampon + betét és így is átáztam :S Mondjuk itt lehet az idegességtől is, de annyira nem függ össze, mert különben is erős.

Nem szoktam gyakran dühös sem lenni :) (ahogy az egyik válaszoló írta)

Meg nekem éjszaka is jön rendesen. Barátnőim mondták, hogy nekik olyankor egyáltalán nem, vagy csak pár csepp... Érdekes.

Amikor fogamzásgátlót szedtem, akkor meg alig volt, illetve csak olyan kis normális. (mint különben a 4.-5.napomon)

Nekem amúgy nagyon szokott görcsölni...

2010. jún. 10. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!