Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » HPV 16,59 = Műtét - hogy fog...

HPV 16,59 = Műtét - hogy fog történni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mielőtt bárkinek meg lenne a véleménye rólam, előre bocsátom, hogy normális életet élek, állandó partnerem (férjem) van. 2 férfi volt eddig az életemben, és fogalmam sincs, mindez hogy történhetett, hogy kaptam el, a 2ből melyik volt vírus hordozó. 27 éves vagyok, van egy 9 hónapos gyermekem. 2 éve folyamatosan P2-s értékem volt, császármetszés utáni kontrollon volt rákszűrés és HPV szűrés. Ennek az eredménye lett a 16 és 59 típus, tehát a magas kockázatúak közül kettő. Úgy éreztem, vége a világnak, de kaptam isoprinosine-t, szedtem 2 hónapig, semmit sem javult, hétfőn voltam újra, nőgyógyászom mondta, hogy ebből műtét lesz, ott van a mozaik szerű elváltozás, nyugtatott, hogy nem lesz semmi baj, abban maradtunk, hogy jövőhéten fel kell hívnom, hogy műtéti időpontok lefixálása miatt.

Az lenne a kérdésem, hogy járt már valaki ugyan ebben a cipőben? Tényleg minden rendben lesz? Altatnak, az biztos, de továbbiakat még nem tudom, mi a menete , stb. Kérek mindenkit, hogy csak segítő jellegű válaszokat írjon, nagyon nehéz most nekem!

Előre is nagyon köszönöm.

2012. jún. 7. 12:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Csak a hülye ítél el ezért.

Ismered azt a reklámot, miszerint amikor gumi nélkül lefekszel valakivel, akkor az összes előző partnerével is lefekszel? Nem kell ahhoz cédának lenned, hogy megfertőződj!

A vírus pedig évekig benned lehet anélkül, hogy problémát okozna. A terhesség alatt az immunrendszer legyengül (hogy ne lökje ki a magzatot), a vírus pedig ilyen időszakokban erőre kap.

Engem 21 évesen műtöttek úgy, hogy még csak 1 partnerem volt.

Isoprinosine mellett nyugodtan szedhetsz egyéb immunerősítő készítményeket. A grapefuitmag kiváló erre a célra.

A műtét általában egynapos sebészeti eljárás (nekem az volt), aznap este már otthon aludtam (papíron egy hét kórházi tartózkodás szerepelt, de szinte kivétel nélkül mindenkit hazaküldenek).

Nekem nem mélyaltatásban végezték, csak bódítottak.

Nem éreztem semmit, utána azért fájt. Még nem szültem, de annál biztos, hogy kevésbé fájdalmas.

6 hét után volt kontroll, s egy darabig fél évente kellett rákszűrésre járnom.

Egyébként az eljárás neve konizáció, keress rá, szakszerűbben elmagyarázzák annál, mint ahogy én tudom.

Kitartást! :)

27/N

2012. jún. 7. 12:32
 2/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat! Amitől félek, az inkább a szövettan eredménye.

Én is csak úgy tudom, hogy pici altatás van, max 15 perc a műtét. És hazaengednek. De nem lesz gond itthon? Azért eléggé érdekes, hogy még egy éjszakát sem kell ott maradnom :(

Hány nap aktív pihenés ajánlott? Mert a törpém nagyon aktív, mászik, kapaszkodik, nem igazán van szabad, sőt pihenésre szánt időm :)

2012. jún. 7. 12:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Itt nagyon jól leírják a műtét menetét:

[link]

Nekem csak egy nagyon pici terület volt érintett, nem is véreztem igazán, csak egy kis barnás folyásom volt egy napig. A hüvelyem égett és érzékeny volt, a járás egy picit kellemetlen volt, de nem kellett feküdnöm. Viszont a szex csak pár hónap alatt jött helyre (egyébként 6 hétig tilos ugyanúgy mint szülés után), valahogy nem nedvesedtem.

Összefoglalva azért én elég szerencsés voltam.

Neked lehet, hogy valamivel rosszabb lesz, a kimetszett terület nagyságától is függ.

Ha tudsz, akkor kérj segítséget!

2012. jún. 7. 13:10
 4/5 A kérdező kommentje:
Rendben, nagyon köszönöm! :)
2012. jún. 7. 13:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Hasonlócipőben járok. Friss eredmény: HPV pozitív, 16-os, magas kockázatú típus. Szintén két férfi volt az életemben, egyik sem egy skalpvadász fajta, normálisak. Mégis előfordul. Kellemetlen a tudat és az érzés, de úgysem lehet már megtudni kitől érkezett a vírus, ezért rágódni is hiába rajta. Remélem te jó vagy én most megyek majd a dokihoz, hogy megbeszéljük milyen kezelést javasol.
2012. okt. 19. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!