Mit fog csinálni a nőgyógyász?
18 éves elmúltam (nem sokkal), szűz vagyok és a menzeszem még mindig nem állt be. Van, hogy hónapokig nincs, aztán mintha beállna, majd megint nincs. A kérdésem pedig az lenne, hogyha szűz vagyok, mindenképpen meg fog vizsgálni, vagy vérvételre elküld inkább? És gyógyszert ír fel szerintetek, vagy fogamzásgátlót, hogy beálljon végre?
Pénteken megyek először nőgyógyászhoz és nem tudom, mire számítsak.

Tessék, ezt olvas el! Ebből talán minden kérdésedre választ kapsz!

Ha sikerül egy hanyag, idióta dokit kifognod, akkor csak gyógyszert ír fel.
De most mondom, hogy a tabletta nem hozza helyre. Persze vérezni rendszeresen fogsz tőle, de az nem menzesz, hanem a tabletta által generált megvonásos vérzés.
Ha abbahagyod, ugyanolyan szar lesz, mint most, sőt, lehet hogy az életbe nem sikerül rendbe hozni a peteérésed.
Menj el endokrinológushoz.
Köszönöm a linkeket első, sokat segítettek :)
A 4. válaszolónak pedig annyit, hogy igen, erről már hallottam, hogy fogamzásgátló csak több kárt okoz ilyen esetben. Viszont a barátom szeretné, ha lassan sor kerülne arra, hogy felírassuk. És nem tudom mennyire lehetséges ha gyógyszert is kapok, meg fogamzásgátlót is szedhetek. Szerintem ez a kettős leterhelné a szervezetem. Persze a doki okosabb, szóval majd ő remélem tudni fogja, hogy milyen alternatívák vannak számomra.
És még annyit az endokrinológiáról, hogy a családban például van egy pajzsmirigybeteg. Ez például változtat a dolgokon?

"Viszont a barátom szeretné, ha lassan sor kerülne arra, hogy felírassuk."
Gondolom a barátod azt is szeretné, hogy majd x év múlva, mikor abbahagyod a tablettát, akkor lehessen gyereked.
Ugyanis ha nincsen rendben a peteérésed, és leállítod fogamzásgátlóval, mint mondtam, lehet, hogy a büdös életben nem lesz többet peteérésed.
De persze azt csinálsz, amit akarsz.
Viszont védekezésre nem csak tabletta van.

tudom, hogy több módszer is van, viszont ő szeretné, hogy 2x-en legyek védve.
Igen, én is a pajzsmirigyre gyanakszom, meg nagyon sokat szédülök is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!