Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek? PCO sindromám...

Mit tegyek? PCO sindromám van. Menstruációm egyáltalán nincsen,15kg-ot híztam 2hónap alatt.

Figyelt kérdés
A hormonvizgsálatom eredményei jóklettek, viszont rengeteg ciszta van mindkét petefészkemben. Voltam terhelélses cukorvizsgálaton, de eléggé kétségbe vagyok esve mert nem írtak fel semmi gyógyszert még mindig. És folyamatosan hízok. Minden héten 2kilót. Mit csináljak? Milyen étrendet kövessek.15/L
2012. jún. 5. 12:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Az inzulin rezisztencia diétát lenne jó ha elkezdenéd akár bebizonyosodott a terheléses cukron a dolog, akár nem, mert a semmitől nem fogsz fogyni/nem fog megállni a hízás. Ha ez így túl zagyva ami a cikkben van egy dietetikussal is összeállíthattok egy étrendet. És persze sporotolj, szerencsére jön a jó idő és a szünet, így alkalmad is lesz rá, amíg kézhez nem kapsz egy diagnózist.

2012. jún. 5. 12:47
 2/5 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem menj egy másik orvoshoz, aki rendesen meg is vizsgál! Minden elképzelhető jót kívánok Neked! :)
2012. jún. 5. 12:47
 3/5 anonim ***** válasza:
73%
Addig járj orvostól orvosig, amíg nem találsz olyat, aki normálisan foglalkozik veled.
2012. jún. 5. 12:50
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is másik orvost javaslok neked, mert ez egyáltalán nem normális!!! Az étrendet az orvossal kellett volna egyeztetni, szigorú lesz, kb napi 160g szénhidráttartalommal, ötszöri étkezésre leosztva. Kaptál táblázatot arról, hogy milyen lassan felszívódó szénhidrátok vannak? Mert mostantól csak ezt szabad fogyasztani, aminek alacsony a glikémiás indexe. A krumplit, tésztát mérni kell, rántott dolgokat, fehér kenyeret, cukros dolgokat, mézet felejteni! Csak teljes kiőrlésű (és nem barna!) pékáru fogyasztható.

Diétázni meg kell tanulni, én a terhesség alatt lettem cukros, egy előadáson kellett részt vennem, ahol elmondtak mindent.

A terheléses cukor egyébként nagyon kevés, Inzulinszintet, pajzsmirigyet néztek? Sürgősen keress fel egy hozzáértő endokrinológust, illetve anyudnak kell ebben segítenie!

2012. jún. 5. 12:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem 20 kiló jött fel négy hónap alatt. Most paleózok, mert nekem az IR diéta nem vált be.

Már 10 kilót leadtam. :)

És persze minden nap kell mozogni. Előbb utóbb életformává válik.

De ha a cukros ételeket kiiktatod már azzal javulást fogsz elérni.

Én először kiiktattam a cukrot (max. nyírfacukor, de az is módjával és ritkán), aztán áttértem a teljes kiőrlésű pékárura, majd elhagytam a tejtermékeket. Majd szép lassan megszabadultam a pékáruktól is, most a zab a "bűnöm", de az is ritkán, talán az már nem olyan ártalmas.

Azt nem mondom, hogy bumm bele kövess engem, mert nem tudom hova vezet ez, minden esetre kezdj el egészségesebben táplálkozni!!! A sok liszt meg cukor felesleges, hízlal és legyengít.

2012. jún. 5. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.