Székletürítés után, néha véres a wc-papír mi bajom lehet?
Néha ha nagyon keményet, és nagyot ürítek, véres a wc-papír.
Nem vérzik nagyon, nem is fáj, csak ott van és szerintem ez nem normális.
14 éves vagyok, nem szültem, nem élek szexuális életet sem, sport egyéb megterhelés nincs, szerintem nem aranyér, megkerestem a tüneteit de nem tudom mi lehet, anyának félek szólni, nem akarok orvoshoz menni, félek, még nőgyógyásznál sem voltam, ha jól tudom ezzel meg az urológushoz küldenének.
Szerintetek mi lehet a baj, a háziorvossal anya jelenléte nélkül tudok beszélni erről, vagy egyből anyának fog szólni? Urológushoz nem akarok menni!
Mit tehetnék, elnézést, lehet nem jó helyen van a kérdés!
Valószínűleg gyengébb egy belső ér, ez is lehet "aranyér". Igyál több vizet, egyél több rostosat, hogy ne legyen kemény a székleted.
Ilyen tünetekkel proktológushoz kell menni (egyfajta sebész), de javaslom, hogy bátran beszélj erről édesanyáddal. Vannak kúpok, krémek, amik enyhítik a tüneteket, de ha nem múlik muszáj lesz elmennetek dokihoz.
Nekem is volt ilyen problémám, engem a háziorvos el sem küldött további vizsgálatokra. Elsőként az volt a feladatom, hogy több zöldséget, gyümölcsöt, rostos ételt egyek és sok vizet igyak. Ezáltal nem lesz olyan kemény a székletem és ez is okozhatja, hogy picit vérzik. Amióta átálltam a rostdús táplálkozásra és sok vizet iszom nincs ilyen problémám.
Beszélj erről anyukáddal őszintén, meg fog érteni, hidd el. Próbálj te is rostban gazdagon táplálkozni, hogy ne legyen annyira kemény a széklet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!