Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátlót hány éves...

Fogamzásgátlót hány éves korig lehet szedni?

Figyelt kérdés
Fogamzásgátlót hány éves korig lehet szedni?
2012. máj. 3. 10:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Úgy tudom 35-ig ajánlják.
2012. máj. 3. 10:23
 2/12 Kései Sirató ***** válasza:
Negyven éves korig lehet szedni, de csak annak aki nem dohányzik. Utána más módszert kell alkalmazni.
2012. máj. 3. 10:24
 3/12 A kérdező kommentje:

S utánna miért nem?

35,5 vagyok s most újra el akartam kezdeni szedni a Femodent.

Nőgyógyásszal beszéljek előtte?

2012. máj. 3. 10:25
 4/12 anonim ***** válasza:
Utána már jöhet a klimax. Gondolom azért, hogy azt ne befolyásolja.
2012. máj. 3. 10:26
 5/12 A kérdező kommentje:

Ezeket jó tudni.

A múltkor csak belenéztem a betegtájékoztatóba itt a neten,de nagyon sok mindent írt benne s nem olvastam el.De mindenféle trombozis,szívinfarktust olvastam benne,abba a pár mondatba,amin átfutottam.

Nem kezdem el beszélek előtte a nőgyógyászommal.

2012. máj. 3. 10:37
 6/12 anonim ***** válasza:
54%

A mai alacsony hormontartalmú fogamzásgátlókat már bármeddig lehet szedni, de a trombózisveszély és egyéb egészségügyi kockázatok miatt a dohányzást teljesen abba kell hagyni illetve gyakrabban kell vizsgálatokra járni.

Ilyen korban még pozitív hatása is van az ultrakönnyű tablettáknak, mivel csökkentik a csontritkulás, a petefészek és méhtestrák, szívinfarktus kockázatát!

2012. máj. 3. 10:52
 7/12 anonim ***** válasza:

Utolsó: Mellette meg növelik a mellrák és az endometriumrák esélyét...

35 év felett nem javasolt, a trombózis kockázat miatt.

2012. máj. 4. 00:50
 8/12 Tünde 1973 válasza:
Sziasztok sajnos méhen kívüli terhes lettem elment a baba. 39 éves vagyok az orvos felírta a fogamzásgátlót minden szó nélkül.
2012. máj. 4. 10:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Persze, hogy felírja. Egyszerűen csak nagyobb odafigyelést igényel és gyakoribb laborvizsgálatokat. 38 éves vagyok és én is szedem, sőt az egyik 50 éves ismerősöm is szedi minden gond nélkül. A mai modern készítményeket nyugodtan lehet szedni a termékeny időszak végéig.
2012. máj. 4. 11:57
 10/12 A kérdező kommentje:
38 évesen melyiket szeded?
2012. máj. 4. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!