Pajzsmirigy: rák csak göbből alakulhat ki?
Figyelt kérdés
Pajzsmirigy-túlműködés tüneteivel küldtek el nyaki ultrahangra, elég bizonytalan vagyok az eredményemet illetően, az endokrinológiára jutásig még egy hetem hátra van. A lelet szerint göbök nem találhatók a pajzsmirigyben, de a szerkezete inhomogén, kifejezetten hypervascularizalt, és echoszegény, illetve echodús területek váltogatják egymást. Nézegettem, vajon ez mit jelent, gyulladás, autoimmun pajzsmirigybetegséget, illetve mindenhol azt írják, a göbös pajzsmirigybetegség lehet vagy alakulhat át rákká. Ez igaz, vagy nekem is aggódnom kéne? Egy orvos ismerősöm azt mondta, csak a citológia jelent biztosat. De ha nincs göb, miből vennének kenetet?2012. ápr. 26. 23:57
1/3 anonim válasza:
Nyugalom, vesznek mintát bárhonnan. Hosszú tű és már be bökik, kész a mintavétel.
"inhomogén, kifejezetten hypervascularizalt, és echoszegény, illetve echodús területek váltogatják egymást"
Ez semmi jót nem jelent.
2/3 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy jót nem jelent, de ez daganatra is utalhat?
2012. ápr. 27. 16:36
3/3 anonim válasza:
Mintavételig nem lehet megmondani mi az. De az inhomogén szerkezet gyanús. Az én másféle daganatomnál is ez volt az ultrahang vizsgálat eredménye: "inhomogén, szerkezete felborult..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!