A HPV elleni védőoltást felől szeretnék kérdezgetni?
Figyelt kérdés
Hogy történik ez az oltás? Megvizsgálnak ellőtte vagy nem, mert még szűz vagyok.Szerintetek kínos lesz, amikor megkérdezik élsz-e nemi életet vagy hasonló kérdést tesznek fel?Anyukám már beszélt róla. 13 éves lány2012. ápr. 22. 17:29
1/3 anonim válasza:
Szia! Mindenképpen megvizsgálnak a védőoltás beadása előtt, nyilván ki kell szűrniük, hogy nincs HPV-d, mielőtt beadnák az oltást. Ebben az esetben nem számít, hogy szűz vagy-e, mert HPV-t nem csak szexuális úton lehet elkapni. De ne félj, egy egyszerű nőgyógyászati vizsgálat mindössze 1-2 perc, egyáltalán nem fáj, szóval emiatt nem kell aggódnod. De mielőtt megvizsgálna, mindenképpen mondd meg az orvosnak, hogy még szűz vagy, mert akkor jobban odafigyel a vizsgálat során. Egyáltalán nem kínosak ezek a kérdések, hidd el, a nőgyógyász hallott már nagyon sok mindent, neki ez csak rutin dolog. Sőt, az lenne a ciki, ha 13 évesen már nem lennél szűz.... Aggodalomra semmi okod! Sok sikert! :-)
2/3 anonim válasza:
Tudtommal a családorvos is felírhatja az oltást, és nem kötelező a HPV teszt szűz lányoknál előtte. Főleg, hogy a HPV teszt is egy fizetős vizsgálat, azt nem végzik el rákszűréskor, csak ha kéred, és fizeted.
3/3 anonim válasza:
A húgom is megkapta kb. 2 éve, a háziorvos adta be és semmilyen vizsgálat nem volt előtte, és amikor én kaptam akkor sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!