Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A fogamzásgátló tablettának...

A fogamzásgátló tablettának milyen mellékhatásai lehetnek?

Figyelt kérdés
Másfél éve szedem ugyanazt a fogamzásgátlót. Egy év után felszedtem pár kilót. Ez betudható a tabletta mellékhatásának ennyi idő után. Illetve van egy másik gondom is ,hogy kb. egy éve nem vagyok " ugyanaz". Nem nevetek annyit, idegeskedem stb, pedig előtt nem telt el nap nevetés nélkül...idegeskedésre jó ha havonta egyszer gondoltam. Váltsak tablettát?( most lindynette 20-at szedek)vagy a hüvelygyűrű jobb lenne?
2009. jún. 20. 23:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem mit itt ne adjunk neked látatlanban tanácsot. Menj el a nőgyógyászodhoz, mondd el neki a tüneteidet, és majd ő segít. Hidd el, ez a legjobb, amit tehetsz.
2009. jún. 20. 23:46
 2/10 anonim ***** válasza:

Már ha érdekli a nőgyógyászt! Az amelyiknél én jártam a panaszomra, csak annyit modnott, hogy ez nem magácskának való, majd nyúlt a tömb után, hgoy akkor felír egy másikat. Mindenféle kivizsgálás nélkül...

Keress egy lekiismeretes dokit, akit érdekli is, hogy amit felír jó e neked vagy sem.

2009. jún. 20. 23:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Igen, igaza van az utánam szólónak, hogy már ha érdekli a nőgyógyászt. Én pont a héten voltam nődokinál az miatt, hogy három hete volt véres folyásom. Egyből megvizsgált, majd leküldött hüvelyi ultrahangra, és a lelkemre kötötte, hogy ha még egyszer előfordul azonnal elmegyek hozzá, és nem várok három hetet! Pedig sztk-s nőgyógyászom van, nem magándoki. Szóval nekem szerencsém van. tényleg keress egy lelkiismeretes nőgyógyászt, még ha fizetned kell is érte. Az egészséged többet ér minden pénznél.
2009. jún. 20. 23:55
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elégedett vagyok a nőgyógyászommal! :) Jó fej nagyon. Ezek a kérdések most fogalmazódtak meg bennem, eddig nem vontam párhuzamot a tabletta és a tünetek között , mivel nem rögtön jelentkeztek. Persze mindenképp konzultálok a dokival is!
2009. jún. 21. 00:09
 5/10 anonim válasza:
Én Lindynette30-at szedek, de egy az egyben ugyanezek a problémáim vannak. Totál megválváltoztam mind mentálisan, mind a libidom terén..és negatív irányba. Ha lelkiismeretes dokit tudtok ajánlani, arra én is kíváncsi lennék, mert nekem annyit reagált az orvos,hogy nem kell mindenért hisztizni.....a magándokit sajnos nem mindenki engedheti meg magának.
2009. jún. 21. 00:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Egy év után a plusz kilók nem biztos, főleg ha esetleg változtattál valamit az életmódodon, elég például annyi is, hogy egyszer csak nem jársz annyit gyalog. Ez gyógyszer nélkül is meglepő mennyit számít. Ha nem változtattál az életmódodon, akkor inkább gyanakodhatsz a fogamzásgátlóra.

Kérdezd meg a dokidat, ő jobban ért hozzá, de én hiszem, hogy simán befolyásolja a hangulatodat. Engem majdnem elküldött a fenébe, mikor a fél tájékoztatót felsoroltam mellékhatásnak, hogy az biztos nem a gyógyszertől van, húzogatta a száját, hogy ha nagyon akarom, akkor ír valami másikat. :S

Egyébként nagyon érdekes mellékhatások vannak. Egy csaj mesélte, hogy mikor elkezdte szedni az egyikfogamzás gátlót folyton úgy érezte, hogy kiguvad a szeme. Doki hülyének nézte, aztán kiderült, hogy tényleg megnövelheti a szemben a nyomást vagy mit, amitől ilyen érzése lehet. Tök jó.

2009. jún. 21. 00:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Én három év után azért tettem le a tablettát, mert totál depressziós voltam tőle.
2009. jún. 21. 07:53
 8/10 A kérdező kommentje:
Nekem az Sztk-s dokikkal csak rossz tapasztalatom volt.Állva kellett elmondanom a problémáimat ( így még kínosabb volt ),látszott rajtuk ,hogy "le akarnak tudni" gyorsan és jöhet a következő. Ez annyira idegesítő! :S A magándokival meg vagyok elégedve.Most külföldön vagyok ezért egy hónapot még várnom kell, hogy el tudjak menni hozzá.Az életmódomon nem változtattam, sőt amióta itt vagyok Svédországban azóta nap ,mint nap sétálok.Bár voltak problémáim pár hónapja a pajzsmirigyemmel is..lehet ,hogy a hízásnak az volt az oka. :/
2009. jún. 21. 09:45
 9/10 anonim ***** válasza:
A pajzsmirigyed simán okozhatta a hízást... Egyébként én is tablettát szedek már öt éve, és első évben megfigyeltem magamon, hogy megnőtt az étvágyam. Csokival csillapítottam, úgyhogy szépen felszedtem 2-3 kilót. Utána rájöttem, hogy nem a tabletta okozza a hízást, hanem megnöveli az étvágyat. Azóta sárgarépát meg gyümölcsöt nassolok, ha elkap az éhség, és szépen le is fogytam. De mindenképpen menj orvoshoz, főleg, hogy a pajzsmirigyeddel is gond van...
2009. jún. 21. 11:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is Lindynette 20- at szedtem.Én is megváltoztam, és nem jó irányba..Abbahagytam, és most újra önmagam vagyok ! És gumival védekezünk
2009. jún. 24. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!