A nőknek fürdőben (pl. úszás közben) vagy akár kádban fürdés közben kerül a hüvelyükbe víz?
Nem, szerintem túlzás lenne ettől undorodni. Minimális víz szivárog csak be, nem sok, mert a hüvely alapból nem olyan, mint egy barlang, ami állandóan nyitva tátong, hanem normális esetben elég jól zár, csak mivel a fala nagy mértékben puha és rugalmas, ezért kitágul, amikor szükséges. De egy egészséges nőnél egyrészt a kisajkak is zárnak, másrészt a hülyely, ha külön nem nyúlnak hozzá, szintén össze van záródva, ha nem éri nyomás (tehát direkt vízsugárral nem locsolnak bele vizet). Közvetlenül a bejáratnál mehet be igazából pár csepp víz, de az annyi, hogy a bugyin utána egy kis foltot hagy, szóval a víz nem megy mélyre... Az a víz azért nem kéros, mert igazából a bejutó szennyeződések inkább csak mélyebben okoznak károkat, mivel onnan lassabban tudna kitisztulni, de közvetlenül a bejárattól a hüvely öntisztulása révén hamar kitisztul és a savas kémhatás amúgy is megöli a legtöbb baktériumot.
Kádban maszturbálásnál kerülhet bele kicsit több víz, mert akkor a szexuális izgalom hatására a hüvely olyan mozgást végez, ami kifejezetten szívó hatású (ugye normális esetben ez a teherbeesés megkönnyítésére van), de pl tóban fürdésnél vagy úszásnál viszonylag hideg vízben szinte semmi nem kerül be...
Én is szoktam alulról kimosakodni,mert rendszeres fehér folyásom van.Szerintem semmi gond nincs az ülőfürdővel ha utána megmosakszol és tisztán tartod magad.
Közfürdők után én azért 1-1 betadine hüvelykúpot fel szoktam helyezni,biztos ami biztos.
Az enyémbe kerül egy kis víz, bizonyára nem csak pár csepp, mert érzem, mikor helyzetet változtatok a medencében, hogy folyik ki belőlem egy kevés.
Meg mikor jövök ki a medencéből, és felállok, akkor is érzem, hogy folyik ki.
De még soha nem kaptam el semmilyen fertőzést strandolás miatt. Igaz, nem is sűrűn járok.
Kádban fürdeni egyáltalán nem szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!