Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruáció beállítása, hova...

Menstruáció beállítása, hova menjek? Komárom-Esztergom megye

Figyelt kérdés

Olyan gondom van a menstruációmmal, hogy nagyon elhúzódó (2-3 hét) és bőséges a vérzés (3-5 csomag 14 darabos betét), és szeretném már beállítatni, mert unom, hogy ez miatt nem szívesen mozdulok ki, nehogy véres legyen a nadrágom, nem tudok (nincs kedvem) sportolni, stb. Sokszor olyan durván vérzek, hogy nem bírok dolgozni se menni, ez miatt tavaly pl ki is rúgtak az előző melóhelyről... :/ Szeretném, ha nekem is normál mennyiségben lenne 3-5 napig vagy max csak 1 hétig, mint a normális nőknek!!!

Tatán vagy környékén (Komárom-Esztergom megye) tud nekem ajánlani valaki egy kedves, megértő, segítőkész nőgyógyászt? Fieztős vagy sem, nem számít! Eddig 3-nál voltam az évek során (fizetős!) mindig mondták, hogy fogyjak, akkor jobb lesz és nem csináltak semmit. Pajzsmirigy alulműködés miatt túlsúlyos vagyok. Azóta RENGETEGET fogytam de még mindig szabálytalan a menstruációm és egyre rosszabb... Szervi eltérés nincs (UH, kenetvétel volt), valszeg hormonális a problémám, elég sok bajom van a hormonokkal de senki nem csinál semmit. Szeretnék találni egy szakembert aki elküld kivizsgálásra és ír fel gyógyszert ami rendbehozza a menstruációmat! Nagyon örülnék, ha mondanátok pár nevet és infót! Köszi!

2012. ápr. 6. 14:05
 1/10 anonim ***** válasza:
ha hormonbajaid vannak, akkor endokrinológiára menj el. én pesti vagyok, szóval nem tudok ott ajánlani senkit felétek, de ha van háziorvosod, ő tud adni információt.
2012. ápr. 6. 14:12
 2/10 anonim ***** válasza:

Ne nőgyógyászt keress, mert azoknak a 90%a csak fogamzásgátlót ír fel, ami nem oldja meg a problémát, csak elfedi.

Endokrinológushoz menj el, aki kivizsgálja, hogy pontosan milyen hormonbajod van és azt kezeli!

2012. ápr. 6. 14:36
 3/10 A kérdező kommentje:
Endokrinológusnál már voltam BP-n, ott sem csináltak semmit, azt mondta az endokrinológus PROFESSZOR ÚR, hogy fogyjak és nem küldtek sehova... Sőt, éhgyomorra kellett mennem merthogy vesznek vért, erre nem vettek még vért se!!! Megnyomkodta a hasam aztán azt írta hogy 1200 kcal-os diétát folytassak, úgy bánt velem, mintha valami zabálós disznó lennék, pedig hypothyreosis miatt voltam annyira kövér (amióta beállt a TSH gyógyszerrel, úgy fogyok mint az atom). Már 25 kilót fogytam pár hónap alatt, lassan már nincs miből fogynom és senki nem foglalkozik velem, pedig már nem lehet elhízásra fogni a vérzészavart...
2012. ápr. 6. 15:45
 4/10 A kérdező kommentje:
Hm... A doki, akihez pajzsmirigy alulműködés miatt járok, az endokrinológus, nem? :D Elvégre a hypothyreosis is hormonprobléma. De szőke vagyok! De nem tudom hogy csak pajzsmirigyre szakosodott-e vagy hogy van ez... Eddig sosem beszéltünk másról... Azért megkérdem ha megyek kontrollra.
2012. ápr. 6. 15:56
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem szőrösödsz az átlagnál jobban? Mert ha igen, akkor gyanús a PCOS. Kellene terheléses cukor és inzulinvizsgálat.

A fogyás egyébként tényleg segíthet. Lehet, hogy önmagában elég lesz a helyzet rendezésére.

2012. ápr. 6. 16:10
 6/10 anonim válasza:

De igen, elég durván szőrös vagyok, de nem zavar annyira, mint az, hogy egyfolytában vérzek. :P Előbbit legalább lehet gyantázni. Egy halom anyajegyem is van, melanoma-veszély miatt évente 1-2-t le is kell szedni. Meg pattanásos a bőröm. Totál selejtes vagyok. :s

Terheléses cukorvizsgálatom volt lipiden mikor befeküdtem fogyni, kizárták a cukorbetegséget és azt mondták, ha fogyok, akkor nem is fog kialakulni. Eddig csak 2x volt magas a glükóz a véremben, és csak nagyon picivel a normál érték felett volt. Amúgy másfél éve csak zöldeket eszem sovány hússal, azóta nincs egy csillag se a véreredményeimen, régen tele volt. Nagyon komolyan veszem a fogyást de már csak 10 kilót kell leadnom a "normális" súlyig aztán mínuszba megyek már, heh... :D Nem tudom, ennyi idő alatt helyre jöhet-e a menstruációm. :(

Milyen az a PCOS? Ha kiderül, hogy olyanom van, akkor kiveszik a méhemet?

2012. ápr. 6. 16:42
 7/10 A kérdező kommentje:
^ Bocs, utsó én voltam, dilis húgom nem lépett ki... :)
2012. ápr. 6. 16:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Dehogy veszik ki a méhed. Miért vennék? Nézz utána neten, rengeteget írnak erről a betegségről.
2012. ápr. 6. 16:46
 9/10 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Endodoki ezzel is foglalkozik, legközelebb ha mész hozzá kérdezz rá nála. Sajnos a pajzsmirigy alulműködés szinte hozza magával az inzulin rezisztenciát, ami a PCOS alapbetegsége. Neked elég durván vannak erre utaló tüneteid, szinte borítékolható, hogy IR-es is vagy. Erre is a diéta és a mozgás a legjobb gyógymód, plussz metformin. Csak endokrinológus kérheti azt a terheléses cukor + inzulin vérvételt, ami egyértelműen kimutatja ezt.

Ha eléred a kívánt súlyt, kicsit több kalóriát engedélyeznek majd, de sajnos soha nem szabad abbahagyni a diétát, mert visszatérnek a panaszok.

Viszont a jó hír, hogy idővel a mensesed is normalizálódik majd magától, ahogy a hormonjaid rendesen kezdenek működni. Türelem, és szorgos dokilátogatás, és idővel rendben leszel. :-)

2012. ápr. 6. 17:37
 10/10 A kérdező kommentje:

Megnéztem a pajzsmirigyes doki névkártyáját, azt írja, hogy pajzsmirigybetegségekkel foglalkozik, szal nemtom... Asszem először beszélek a háziorvossal, hátha elküld vhova, és akkor nem kell fizetnem. De ha hónapokat kell várni, inkább fizetek. :s

A diétával nincs baj, nekem az a szerencsém, hogy nagyon megszerettem a zöldségeket, már szó szerint meg sem bírom enni a krumplit meg a kenyeret. :D Barna rizst meg durum tésztát nagyritkán. De nekem nincs olyan bajom, mint másoknak, hogy nem bírják megszokni a zöldségeket... Mondtam is, hogy én már nem tudnék visszaszokni azokra a kajákra, amiket régebben ettem. :) Eléggé fontos lett az egészséges életmód a számomra, mert nem akarok már 40 évesen elpatkolni, azért is hajazok arra, hogy minden rendben legyen...

2012. ápr. 6. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!