Félek a menstruációtól! Nagyon! Mit tegyek?
Szia!
Felesleges ettől félned, hiszen idővel így is, úgy is lesz.
Igen, sok olyan nő van, akinek fáj, mikor megjön, de ma már sok módszer van arra, hogy elviselhetőbbé tegyük. Pont most fedeztem fel a málnalevél teát, amitől nekem a máskor tök fájdalmas menstruációm teljesen elviselhető. És ez csak gyógynövény, nem kell gyógyszert szedni. De sok egyéb mód is van, majd kitapasztalod, hogy neked mi a legjobb, ha fáj.
Szerintem első körben érdemesebb lenne betétet használnod. Szerezz be egy csomaggal, és tarts magadnál mindig pár darabot. (Használhatsz tisztasági betétet most is már, hogy ha hirtelen megjönne, ne legyen piszkos a ruhád.) Jobb lenne, ha anyukád, vagy valaki segítene neked betétet választani, mert elég sok féle van, de szerintem egy "normál" fajta elég lesz, és majd úgyis kitapasztalod, hogy neked milyen a legjobb.
Milyen érzés? Nem a világ legjobb dolga, de ma már szerencsére teljesen elviselhetővé lehet tenni. Neten is utána olvashatsz még. :)
Csak tudnám mi a p*csának kell ilyenekkel ijesztgetni a gyerekeket. Van különbség, hogy a témára úgy reagálnak, hogy "jaj, már te is..." vagy úgy, hogy "te is nővé értél".
Az hogy fáj egyéni dolog, lassan 10 éve menstruálok és egy kezemen meg tudom számolni hányszor görcsöltem. Ne félj, és beszélgess a témáról anyukáddal.
Nyugodj meg! Ez egyéntől függő, van akinek erősebb a fájdalom, van akinek kevésbé. Az biztos hogy eléggé kellemetlen érzés de ki lehet bírni. A betét a mennyiségtől függ, én inkább a szárnyas betétet ajánlom, az biztosabb :)
Tampont majd csak később. Így természetes, minden nő át kell élje. A fehérfolyás hogyha régebb óta megvan, nem ártana ellátogatni nődokihoz. :)
Szia!
Nem kell megijedni tőle, sokunk átélte már az elsőt és azóta minden hónapban :) Először is nem mindenkinek fáj. Bár igaz ,ami igaz (mit szépítsünk rajta) velem gyakran előfordul, hogy iszonyatosan görcsöl, felállni nem bírok, nem hogy még suliba menni, vagy dolgozni. De vannak már jobb görcsoldók, ha muszáj beveszek egyet. Bár nem szeretek gyógyszereket szedni, bevált módszer még nálam a a melegvizes palack.
Tampont eleinte SEMMIKÉPPEN se használj. Betét mindenképp. Én is azt tudom javasolni, hogy már most vegyél egy-két csomaggal, egyrészt tisztaságit, másrészt szárnyasat, biztos ami biztos.
Tény, hogy nem a világ legjobb érzése, ráadásul velem főleg éjszaka gyakran előfordul, hogy össze vissza koszolok mindent, nem hogy a pizsimet, de az egész ágyneműt, de hát ez van. Nem olyan rossz, mint ahogy mások állítják. Én sem értem miért ijesztgetik a kislányokat vele, természetes dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!