Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Félek a menstruációtól!...

Félek a menstruációtól! Nagyon! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már 2 éve nő a mellem, van fehérfolyásom, görcsöl a hasam, szőrösödöm lent és a hónaljamon is. Nagyon félek! Azt hallottam nagyon fáj! És ha megjön ? Mit tegyek? Segítsetek! Kérlek! Sürgős...!Tényleg ugy van? Milyen érzés? Tapasztalatok? Milyen betétet használjak? Vagy tampont? Kérlek!

2012. ápr. 1. 12:45
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Felesleges ettől félned, hiszen idővel így is, úgy is lesz.

Igen, sok olyan nő van, akinek fáj, mikor megjön, de ma már sok módszer van arra, hogy elviselhetőbbé tegyük. Pont most fedeztem fel a málnalevél teát, amitől nekem a máskor tök fájdalmas menstruációm teljesen elviselhető. És ez csak gyógynövény, nem kell gyógyszert szedni. De sok egyéb mód is van, majd kitapasztalod, hogy neked mi a legjobb, ha fáj.

Szerintem első körben érdemesebb lenne betétet használnod. Szerezz be egy csomaggal, és tarts magadnál mindig pár darabot. (Használhatsz tisztasági betétet most is már, hogy ha hirtelen megjönne, ne legyen piszkos a ruhád.) Jobb lenne, ha anyukád, vagy valaki segítene neked betétet választani, mert elég sok féle van, de szerintem egy "normál" fajta elég lesz, és majd úgyis kitapasztalod, hogy neked milyen a legjobb.

Milyen érzés? Nem a világ legjobb dolga, de ma már szerencsére teljesen elviselhetővé lehet tenni. Neten is utána olvashatsz még. :)

2012. ápr. 1. 12:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak tudnám mi a p*csának kell ilyenekkel ijesztgetni a gyerekeket. Van különbség, hogy a témára úgy reagálnak, hogy "jaj, már te is..." vagy úgy, hogy "te is nővé értél".

Az hogy fáj egyéni dolog, lassan 10 éve menstruálok és egy kezemen meg tudom számolni hányszor görcsöltem. Ne félj, és beszélgess a témáról anyukáddal.

2012. ápr. 1. 12:53
 3/10 anonim válasza:

Nyugodj meg! Ez egyéntől függő, van akinek erősebb a fájdalom, van akinek kevésbé. Az biztos hogy eléggé kellemetlen érzés de ki lehet bírni. A betét a mennyiségtől függ, én inkább a szárnyas betétet ajánlom, az biztosabb :)

Tampont majd csak később. Így természetes, minden nő át kell élje. A fehérfolyás hogyha régebb óta megvan, nem ártana ellátogatni nődokihoz. :)

2012. ápr. 1. 12:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mit várunk, amikor sokan "betegségnek" hívják a menstruációt... szerintem a görcsök nagy része pszichés alapú, sokan piszkosnak, tisztátalannak, meg mit tudom én minek érzik ilyenkor magukat, ahelyett, hogy örülnének a nőiességüknek, hogy egészségesen működik a testük, és akár gyereket is tudnának szülni. Ahogy a kérdező példája is mutatja, azt sulykolják már kislány kortól kezdve, hogy ez valami rossz dolog. De hülye ez a világ már...
2012. ápr. 1. 13:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a korosztálya ijesztgeti a kislányt. Emlékszem, amikor kicsi voltam, a "nagylányok" folyton mondogatták, hogy úristen, de szörnyű dolog ez, ők majd meg szoktak pusztulni a fájdalmaktól. Tény, hogy van, amikor nagyon rosszul van tőle az ember, de ezt el lehet intézni egy-egy szem görcsoldó gyógyszerrel. Ha pedig valakinek olyan fokú fájdalmai vannak, hogy munkaképtelenséget okoz vagy nem tud menni iskolába, orvoshoz kell fordulni, mert ez nem normális.
2012. ápr. 1. 13:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem biztos, hogy fáj! Van aki meg sem érzi! Most viszont boldogok lehetnek azok, akik azzal ijesztgetik a kislányokat, hogy a menstruáció a legszörnyűbb a világon. Természetesen ez nem igaz! De sajnos sikerült elérniük ezeknek a buta lányoknak, hogy Téged megfélemlítsenek! De nem biztos, hogy fájni fog. Lehet, hogy meg sem érzed!
2012. ápr. 1. 13:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem kell megijedni tőle, sokunk átélte már az elsőt és azóta minden hónapban :) Először is nem mindenkinek fáj. Bár igaz ,ami igaz (mit szépítsünk rajta) velem gyakran előfordul, hogy iszonyatosan görcsöl, felállni nem bírok, nem hogy még suliba menni, vagy dolgozni. De vannak már jobb görcsoldók, ha muszáj beveszek egyet. Bár nem szeretek gyógyszereket szedni, bevált módszer még nálam a a melegvizes palack.

Tampont eleinte SEMMIKÉPPEN se használj. Betét mindenképp. Én is azt tudom javasolni, hogy már most vegyél egy-két csomaggal, egyrészt tisztaságit, másrészt szárnyasat, biztos ami biztos.

Tény, hogy nem a világ legjobb érzése, ráadásul velem főleg éjszaka gyakran előfordul, hogy össze vissza koszolok mindent, nem hogy a pizsimet, de az egész ágyneműt, de hát ez van. Nem olyan rossz, mint ahogy mások állítják. Én sem értem miért ijesztgetik a kislányokat vele, természetes dolog...

2012. ápr. 1. 13:58
 8/10 anonim válasza:
Szerintem először mindenképpen betétet használj, a tamponnal ráérsz, bár én sokat szenvedtem a betéttel, de elsőre mindenképpen azt javaslom! Nekem csak a menstruáció 1. napján görcsöl kicsit a hasam, bár volt, h egyáltalán nem éreztem. Ne félj tőle!
2012. ápr. 1. 18:10
 9/10 anonim ***** válasza:
Bocsi az off-ért, de amikor nekem megjött az első, kicsit el voltam keseredve a fájdalom miatt, és meghallottam Kelly Clarkson Stronger című számát.. ami nem öl meg az erősít! :) jobban lettem tőle
2013. jan. 15. 18:18
 10/10 anonim válasza:
Nekem nem fájt. Éjszaka jött meg és azt hittem beszartam xdd. Aztán másnap elmentem mosdóba és akkor vettem észre. Csak picit fájt a hasam és ennyi...szerintem betétet használj
2018. febr. 1. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!