Trombózis-hajlamot kimutató teszttel kapcsolatban segítene valaki?
Hallottam hogy háziorvos is elrendelheti 22 vagyok, és most kezdenék el fogamzásgátlót szedni. Az egyik nődokim nem küldött el vizsgálatra, mondtam neki, hogy a családban volt egy trombózisos (a nagyapám, de csak ő) és ekkor írt fel egy tabit, amit viszont én majd váltani akarok, mert nagyon rossz a híre (cerazette).
Tényleg valaki a tabitól is hajlamosodhat rá?
A tesztet támogatja a tb, vagy pénzbe kerül, és kb mennyibe, vagy attól függ melyik mutáció félét vizsgálják ki?
Köszi előre is a válaszokat
Szia,
én 19 évesen kezdtem tablettát szedni. A családom apai ágát nem ismerem, anyaiban nem volt trombózis. A 3. hónapban jártam a szedéssel, amikor mélyvénás trombózissal kórházba kerültem. A vérvizsgálat heterozigóta APC rezisztenciát mutatott ki azaz egyik szülői ágról örökölt trombózishajlamot (homozigóta a mindkét szülőtől örökölt). Okként egyértelműen a tablettát azonosították.
Szerintem intéztesd el a vizsgálatot! Ez egy vérvizsgálat, csak nem a sima laborban végzik, hanem a Haematológián. Ne kockáztasd az egyhónapos intenzíven fekvést!
Ha más nem, menj magán nőgyógyászhoz. Ha van még kérdésed, válaszolok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!