Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A szervezet betegségként éli...

A szervezet betegségként éli meg a menstruációt?

Figyelt kérdés
Szerintem én még a szerencsés kategóriába tartozom, mert nem nagyon vannak görcseim, csak egyszerűen nem jó a közérzetem. Feszül a hasam és fáj a derekam, nincs étvágyam, nincs kedvem nagyon semmihez. olyan, mintha beteg lennék. A szervezet is annak éli meg?
2012. márc. 21. 11:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Miért élné meg annak? Egy normális, természetes élettani folyamat.
2012. márc. 21. 12:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem. Elég baj, hogy sokan betegségnek éli meg holott ha ez nem lenne akkor az emberiség nem is maradt volna fent. Hány éves is vagy?
2012. márc. 21. 12:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem betegség. Több ezer éven keresztül a nők természetes folyamatként kezelték, dolgoztak, gyereket neveltek mellette. Csak a mai elkényelmesedett világunkban kezelik tragédiának vagy betegségnek. Itt a GYK-n is szinte naponta fenyegetik a kislányokat azzal, hogy milyen borzasztó lesz majd a menzesz, mennyire fog fájni stb. Megjegyzem sokkal kevesebb gondja lenne nagyon sok nőnek, ha többet mozognának, különösen a görcsök alatt, mivel a mozgás segít a görcsoldásban és a szervezet természetes tisztulásában. (na, ezért biztosan le leszek pontozva)
2012. márc. 21. 12:37
 4/8 anonim ***** válasza:
A mozgás jó rá, de csak akkor ha éppen nem fetrengenek a nők a fájdalomtól. AKkor mozogjon a fene. Akkor megyek mozogni, amikor csak enyhén görcsölök, és elmúlik tőle.
2012. márc. 21. 14:04
 5/8 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó. Nem vitatkozni akarok, de azért a nők nagyon nagy többsége nem fetreng a fájdalomtól, inkább arról van szó, hogy egyszerűbb bekapni egy görcsoldót, mint megcsinálni 50-100 db felülést.

Persze van akinek erős görcsei vannak, de nem ez az általános. Néhány esetben kisit túl van lihegve a probléma.

2012. márc. 21. 14:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, tudom. Viszont én általában kaparom a falat úgy fáj, ügyeletet is párszor megjártam. Mégis ha annyira nem görcsölök, megyek sportolni.
2012. márc. 21. 14:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Menstruáció alatt a hasizmozás éppenséggel nem javasolt! Sőt, semmilyen haspréssel járó gyakorlat! (endometriózist okozhat)

Élettani folyamat, de azt is tudomásul kell venni, hogy a hirtelen hormonváltozások miatt jelentősen igénybe veheti az arra érzékenyebb nők szervezetét. Ez nem károsat jelent természetesen, de mindenképpen igénybevétel.

Még nem szült nők sokkal hajlamosabbak a görcsökre, ami az első szülés után érdekes módon drasztikusan csökken. Jelezvén, hogy a psziché mellett van bizony ennek fizikai aspektusa is.

Természetesen nem szabad betegségként felfogni, de a másik véglet, amit a mai reklámok világa diktál, hogy ne is törődj vele, éld ugyanúgy az életed, semmi sem történik. Ez nem igaz!

A régi asszonyok ezzel tisztában voltak, segítették ezeken a napokon egymást. Az indián törzsek közül többnél volt az ún. Holdkunyhó, ahová az éppen menstruáló nők elvonulhattak, hogy pihenjenek.

Azoban a kultúrákban, ahol a gyermekáldás igazi kincs és a nőnek emiatt megvan a tisztelete, a menzeszt is jobban tisztelik, jobban figyelembe veszik a nőknél.

Vannak bizony olyan gyakorlatok, ami a menstruáció idején nagyon hasznos, segít a fájdalom és a rossz közérzet csökkentésében. (főleg jóga ászanák)

Kérdező, szerintem ezekben a napokban adj egy kis időt magadnak egy kis magányra, befelé fordulásra. Fess, rajzolj, zenélj, táncol stb. A menstruáció a következő ciklus elejét jelenti, a tested arra készül, hogy teljesítse küldetését a gyermekáldással kapcsolatban. Ez igazából egy nagyon is csodálatos dolog..:)

2012. márc. 21. 14:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Sokszor, amikor megjön, akkor úgy érzem, mintha a gyomrommal lenne valami, és eszerint jönnek a tünetek is. Aztán rájön arra a szervezetem, hogy szó sincs gyomorrontásról, csak menstruáció van.

Nem kellene, hogy ez legyen, hiszen ilyenkor megváltozik a hormonok szintje, innen minden sejt tudhatja, hogy most menstruáció van.

2012. márc. 21. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!