Ha van rendszeresen és pontosan évek óta menstruációm, akkor lehet PCOS-em?
Ez valahogy nem fér bele a fejembe...
Voltam nőgyógyásznál és mondtam neki, hogy elég fura helyeken szőrösödöm ott ahol lányok általában nem szoktak, tehát a pocimnál, mellemen stb. utána megnézett ultrahanggal és azt mondta, hogy apró kis ciszták vannak a méhemen, tehát PCO szindrómám van. Amikor hazaértem utánanéztem ennek az egésznek és az elsődleges jele ennek a betegségnek az, hogy nincs normálisan menstruáció. Nekem 10 éves korom óta rendszeresen megjött, soha nem maradt ki és nem is késett. Akkor most mi van? :S Nem volt elég alapos az orvos? Meg az sem tisztázódott még bennem, hogy akkor ezzel a betegséggel most mit kell csinálnom? Hol tudom ezt kezeltetni? :/Kérlek segítsetek. Kétségbe vagyok esve! 17/L
A petefészkedben van ciszta, de lényegtelen, csak mondom.
A PCO egy olyan betegség, ami igen széles skálán mozog. Vkinek a fő tünete a szőrösödés, de van menzesze, de van olyan, akinek az a fő tünete, hogy nincs vérzése.
De azért a PCO-t nem ennyi alapján kellene diagnosztizálni. Ki kell zárni más betegségeket, hormonvizsgálatot csinálni, nem csak UH-val megnézni és a hasunkra csapni, hogy PCO...
Keress egy normális orvost, mert közel sem biztos, hogy ez PCO.
Első vagyok.
Itt pl. a 3. (lapszám szerint 138.) oldalon leírja, hogy 20%-ban a PCO csak hyperandogenizmus (szőrösödés, pattanások stb.) és policisztás petefészek formájában jelentkezik.
Nekem 11 éves korom óta rendszeres a vérzésem csak pár nap csúszás volt néha, mégis több ciszta volt a petefészkemben. Azt mondta a doki, hogy a petesejt nem érik meg nálam, hanem félúton megáll és cisztává alakul. Ezek néha felszívódnak, aztán újabbak alakulnak ki.
Ezt egy belgyógyásznak is el kellene mondani, aki elsősorban ezekkel foglalkozik:
fokozott szőrnövekedés, hajhullás, pattanások
túlsúly
menstruációs zavarok
PCOS
meddőségi problémák (férfi és női)
Lehet javítani az állapotodon. Inzulinszintet kell nézni, mert lehet, hogy ott is van valami gond, aztán jöhet a diéta, vagy tabletta.
Nekem azt mondták, hogy természetes úton nem is lehet gyerekem, pedig a másik szobában alszik a kislányom, aki teljesen véletlenül fogant és természetes úton.
ez miatt lettem a legidegesebb, utolsó válaszló, amit neked is mondtak, hogy nem lehet majd csak nagyon nehezen gyerekem és teljesen kiborultam, napikig sírtam, de utánaolvastam és rengeteg PCO-s kismamáról olvastam.
Nem is értem, hogy lehet egy orvos ilyen :S Hogy lehet képes ilyet mondani egy korombeli lánynak :/ Nem tudja, hogy ez hogyan érint miket? :/
Az a fura, hogy nekem igazából egyik sincs.
Szóval se túlsúlyom, a bőröm is szép, szerintem a vércukorszintemmel és az inzulinommal sincsen semmi baj :/ csak annyi, hogy olyan helyeken szőrösödöm , ahol nem kéne :S :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!