Rosszul vettem be a tabit! Mi legyen?
Sziasztok!
Mostanában kicsit szétszórt vagyok reggelente, és az történt, hogy valamelyik nap elfelejthettem bevenni a tabit, de nem tudom melyik nap maradt ki, ma vettem észre, hogy a levélben a hétfői a következő, de ma már kedd volt ugye, így ma vettem be a hétfőit. Most még 6 db gyógyszer van a dobozban, de már csak 5-nek kéne lennie. Mi legyen?
Ha vmi gáz van bármilyen gyógyszerrel, akkor a következőket kell tenni.
1. Elővenni és elolvasni jó alaposan a betegtájékoztatót, mert a kérdések nagy részére választ ad. Ha nincs benne a szükséges infó, akkor
2. Fel kell hívni/keresni a kezelőorvost és megkérdezni a teendőket.
3. Ha nem tudod elérni az orvost, akkor lehetőleg olyan helyen érdeklődni, ami megbízható. Pl. olyan oldalakon, ahol online orvosoktól lehet kérdezni.
Fogamzásgátló tablettánál ez még kiegészül azzal, hogy:
Ha vmit elrontottunk, és nem vagyunk biztosak abban, hogy a tabletta kifejtette a hatását, akkor VÉDEKEZNI kell egészen addig, míg pontosabb információt nem szerzünk az orvostól.
Ha nem fogamzásgátláscéljából szeded a tablettát, akkor egyébként az égvilágon semmi jelentősége annak, hogy kihagytál egyet.
Beszeded a többi szemet, így a mostani ciklusod egy nappal rövidebb lesz és kész.
7 nap szünet után elkezded a következő levelet és ennyi.
Köszönöm szépen a második választ is!
Igen, első körben én is a gondoltam hogy a betegtájékoztatót olvasom el, de azt az albérletben hagytam (most otthon vagyok pár napig, talán ez zavart meg, hogy most össze-vissza kelek, nincs meg a napi rutin) na mindegy a lényeg hogy azért kérdeztelek titeket, mert reméltem hogy tudtok segíteni, és hasznos is volt mindkét válasz! Akkor nem probléma, szedem tovább ahogy eddig!:)
Egyébként neten szinte az összes fogamzásgátló tabletta betegtájékoztatója fent van. Ezt csak azért írom, ha esetleg máskor szükséged lenn rá.
"xy (tabletta neve) betegtájékoztató", és az első találatok között kiadja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!