Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruáció végleges megszűnte...

Menstruáció végleges megszűntetése műtéttel?

Figyelt kérdés

Lehetséges? Méh eltávolítása vagy ilyesmi? A történetem alább, kicsit hosszú.

27 éves vagyok, 16 éve menstruálok, amióta az eszembet tudom, folyton rendszertelenül jött meg, az utóbbi 9 évben pedig nagyon elhúzódó.

Volt olyan extrém helyzet is, hogy 3 hónapig meg volt (kevés-közepes mennyiség), és gyógyszerrel kellett elállítani. Olyan is volt, hogy nem bírtam elmenni dolgozni, mert amikor megmozdultam szó szerint ömlött belőlem, mintha csapot nyitottam volna meg. Ekkor is gyógyszer segített (Dicynone).

Az évek folyamán 3 nőgyógyásznál jártam, félévente megyek vérvételre, semmi bajom, nincs szervi elváltozás, nem tudni mitől van. Valószínűleg pszichés alapon, az apám egy vadbarom volt, ezért pánikszerűen félek a férfiaktól és pánikbeteg vagyok. Aszexuális vagyok, azaz egyik nem iránt sem vonzódom szexuálisan. Nem akarok gyereket, sosem akartam. Ez nem egy tini múló szeszélye, 27 éves fejjel el tudom dönteni, hogy mit akarok. Dolgozni akarok, amit a menstruációs problémáim miatt nem tudok, a hiányzásaimmal, rosszulléteimmel az állásomat veszélyeztetem, és ez nem az első alkalom...

Nem bírom tovább, valahogy meg kell szűntetni a menstruációmat, de véglegesen. Kihez forduljak? Milyen műtéti lehetőségek vannak ilyen extrém menstruációs problémára? Fogamzásgátlóval próbálkoztam pár éve, 18 kilót szedtem fel tőle, folyton rosszul voltam és még rendszertelenebb lett a menstruációm, úgyhogy soha többé nem fogok gyógyszerezni!

2012. márc. 5. 18:28
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Én ügyvéd előtt írok egy olyan papírt, hogy a saját kérésemre történik a méheltávolítás és a jövőben az orvost semmilyen felelősség nem terheli, ha meggondolom magam. Tessék, meg van oldva a gond. Ha meggondolom magam és pattogni kezdek, az orvos fellebegteti a papírt a bíróságon és ennyi, mehetek haza. De NEM fogom magam meggondolni. Ám ha ez megnyugtatja az orvost, állok elébe.

Voltam endokrinológusnál életemben 2x, egyik 2 éve volt másik még kb amikor 17 voltam, de nem találtak semmit.

2012. márc. 6. 06:45
 12/20 anonim ***** válasza:
9%
Tényleg azt hiszed, hogy a menzeszed az összes problémád? Ha igen akkor butább vagy az átlagnál mert nem veszed észre miket írtál. Pánikbeteg vagy, pénikszerűen félsz a férfiaktól, aszexualitás??Szerinted ez rendben van? Ne méheltávolításra menj hanem elmeorvoshoz kezelésre tán szanatóriumba.
2012. márc. 6. 08:50
 13/20 anonim ***** válasza:
61%

hát a méheltávolítás a lehető legrosszabb megoldás. akkor elkezdődne nálad 27 évesen a menopauza, tünetei: hőhullámok, kedélyingadozás, hüvelyszárazság, hüvelygomba...stb. nekem ez nem hangzik jobbnak. egy pánikbeteg embernél a hangulat ingadozása, depresszió rossz következményekkel is járhat (öngyilkosság)

miért nem próbálod ki azt az injekciós módszert, amit fentebb írtak??

2012. márc. 7. 09:57
 14/20 anonim ***** válasza:
3%

Hiába veteted ki a méhed, akkor előjön ez atönet elviselhettelen hátfájásban, gyomorfekélyben vagy tályogban - ezt nevezik tünetátvitelnekl. Jó ötletnek tűnik, de semmi értelme nincs, mert a problémád nem fog megszűnni, csak más szervedet fogja érinteni, és súlyosabban. Ha a leki baj testi tünetet okoz, és nem érted meg a figyelmeztetést, nem alelki bajt lkkezeled, akkor a testit hiába gyógyítod meg, a betegség újra jelentkeznio fog eg ymásik szerve, csak sokkal súlyosabbb formában.És egyre súlyosabb formában. Szóval ha nem akarod a menstruációt- ami élettani folyamat - mondjuk valami női tumorra cserélni, akkor jobb lesz, ha pszichiáterhez fordulsz. Ha anőiségeddel van bajod, akkor azt kell kezeltetni, különben levágathatod minden testrészedet, a baj nem fog elhagyni.

És akármit írhatsz, ilyne műtétet nem végeznek kérésre.

2012. márc. 7. 15:18
 15/20 anonim ***** válasza:
16%

Ne legyél már ilyen fafejű, ha kérdeztél, akkor olvasd is el aválaszokat! És fogadd meg!

Ha nem megy, akkor ne a méhed vetesd ki, hanme az agyad!

(bocs:)

2012. márc. 7. 15:22
 16/20 anonim ***** válasza:
94%
Méheltávolítás, vagy a méheltávolításon kívűl létezik egy ugynevezett endometrium ablatio ( méhnyálkahártya elsorvasztása )
2012. máj. 13. 16:53
 17/20 anonim válasza:
75%

Ha még nem oldódott volna meg a probléma:

[link]

2013. okt. 2. 18:06
 18/20 anonim ***** válasza:
:(
2017. jún. 12. 12:46
 19/20 anonim ***** válasza:
33%
9: Ez sajnos nem igaz, sőt, az orvosi gyakorlat az, hogy ha egy nőnek, akinek már van gyereke, bármi problémája adódik a méhével, azt kiveszik. A családomban is minden nőnek kivették a méhét a negyvenes éveiben.
2019. okt. 15. 06:24
 20/20 anonim ***** válasza:

Rákerestem arra, amit fentebb javasoltak, és végzi magánklinika.

[link]

2019. okt. 15. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!