Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A patikában kapható tejsav jó...

A patikában kapható tejsav jó a folyás ellen?

Figyelt kérdés
Elég sok a folyásom, de a nődoki nem talált semmi gondot. A tejsavat ajánlották irrigálásra. Ezt használta már valaki? És bevált? Még a kamillateát hallottam, de szerintem az nagyon kiszárítja! Jól gondolom? Milyen alkalmanként használható?
2009. jún. 8. 08:59
 1/9 anonim ***** válasza:

Én felváltva használok kamillát és teafaolajat. Aztán utána kell a tejsav visszaállitani a hüvelyflórát. Én a gyógyszertárban kapható higitott tejsavat használtam, de mikor nem mondtam higy higitottat kérek és véletlenül töményet kaptam sokkal jobban használt. Akkor el is múlt a folyásom tőle. Most viszont ez a higitott nem sokat ér de azt mondta a patikusnő hogy irrigálni mindenképp ilyen kell:(

De ha fogsz egy tampont belemártod natur joghurtba és éjszakára felrakod ugyanott vagy és még olcsóbb is.

2009. jún. 8. 09:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Az alkalmat nem tudom pontosan, de szerintem neten biztos irnak ilyet. Én annyiszor használtam ahányszor jónak láttam, az ember úgyis tudja magától hogy most kell vagy nem kell. Én másnaponta használtam. Ennél gyakrabban nem érdemes mert a már visszatelepült bacikat kimoshatod.
2009. jún. 8. 09:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Én ilyet használok. 1 liter vízhez kell 2 evőkanál tejsav és ezzel kell rendszeresen irrigálni. Nekem a dokim most 2 hónapot javasolt, hogy addig minden nap és aztán ha rendebjön, akkor hetente 2-3 alkalommal. Nekem sokat használt és azért az sem utolsó szempont, hogy a patikás tejsav jóval olcsóbb, mint a tablettás társai.

van olyan doki, aki nem ajánlja az irrigálást, én bízom az orvosomban és tényleg sokat segített.

2009. jún. 9. 16:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Természetesen mensi alatt nem szabad irrigálni, de ezt biztos tudod. (az utolsó voltam)
2009. jún. 9. 16:13
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek, legalábbis az orvosomnál jóval többet! :)
2009. jún. 10. 07:05
 6/9 anonim ***** válasza:
kérdező: milyet vettél patikásat? higitottat? én most akarok majd venni. jah és irrigátort is vettetek? mennyi kerültek ezek?
2010. jan. 4. 18:49
 7/9 A kérdező kommentje:
Én hígítottat vettem a gyógyszertárban, kb 700 Ft volt 2,5 dl. Irrigátorom már volt otthon, de azt is lehet venni gyógyszertárban is, meg DM- ben is. Én drogériában vettem, mert azt mondták hogy a gyógyszertári az nagy, a DM-es meg kicsi, kézre áll, könnyebb használni. Én amikor vettem, akkor kb 1000 Ft volt egy irrigátor. A gyógyszertárit nem tudom.
2010. jan. 5. 07:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerencsés vagyok, ritkán van ilyesmi problémám, de amikor volt, minden alkalommal végül ez segített:

Fél liter forralt és visszahűtött vízbe 2 evőkanál gyógyszertári tejsav + 2 evőkanál élőflórás natúr joghurt leve, három napon át, naponta egyszer, lehetőleg este lefekvés előtt intim zuhanyban. Három nap nekem ebből mindig elegendő volt.

Az intim zuhany-eszköz természetesen gondosan fertőtlenítve minden egyes használatnál. A legjobb az olyan típusú, amely nem enged visszaszívást a csövön át, én a Femifitet használom.

2015. febr. 20. 11:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Nagyon jókat írtatok (kivéve első!) és végre egy oldal ahol nem kezdett el senki okoskodni,hogy az irrigálás nem jó,mondom ezt úgy,hogy még csak most készülök venni.

DE! Az első válaszoló jó szándéka ellenére valamit félre érthetett! Ezért jöttem vissza,hogy szóljak. Az Ő írására kipróbáltam hígítatlanul a gyógyszertári tejsavat és szana-szét csípett! Csak hígítva használjátok!

2017. nov. 17. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!