15 éves vagyok, két éve menstruálok, de olyan négy hónapja hogy a menzeszem kb.21 naponta jön meg! Kicsit félek hogy nincs-e valami bajom, valaki tud tanácsot adni?
Nem tudom, miért vagy ilyen érzékeny, amikor téged senki sem támadott. Csak nem értenek egyet azzal, amit mondtál. A kettő nem ugyanaz.
A menstruáció és a megvonásos vérzés nem ugyanaz, hiába vér mind a kettő. Menstruációnál a méhnyálkahártya leválik és vérzés közben távozik, mert nem ágyazódott be petesejt, és nincs további progeszterontermelés, ami a méhnyálkahártyát fenntartaná. Megvonásos vérzés esetén nfel sem épül a méhnyálkahártya, ezért a vér mennyisége is jóval kevesebb, és csak azért vérzel, mert épp nem szedsz be gyógyszert. Ha folytatod azonnal a következő levéllel, nem jön a megvonásos vérzés. Mensturációval ezt nem tudnád megtenni: a méhnyálkahártya leválik, akár akarod, akár nem.
A kérdezőnek: [link] Ezen belül is: Programozott menstruáció(kicsit lejjebb kell tekerni) Van itt pár szó a tabletták hátrányairól, valamint a női nemi ciklusról részletesen.
Kedves Kérdezeő,jó nagy vitát indítottál el!: D
Én már írtam neked választ,nem írom újra ugyanazt...: )
én 16 vagyok 2 éve hogy megjött és van hogy az egyik hónapban elmarad.
de a következőben megjön
úgyhogy csak nyugi nincs semmi bajod
ez normális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!