Mikor nekem elsőnek megjött,akkor pont tesi is volt.Betétet használok,és miközben oldalazva(terpesz+zár...)haladtam érezem hogy a betét mozog...Az volt az utolsó hogy mensi közben tesiztem,mindig csak sétálok,mert a tanárnak nem merem mondani hogy megvan:D
2009. nov. 5. 20:44
12/18 anonim válasza:
Hát nekem azért jobb. Nekem pont most van meg, és tesiztem de megmondtam a tanárnak (aki férfi) hogy tesizek de egészségügyi okok miatt nem csinálok meg mindent, azt mondta hogy ha úgy érzem akkor ne csináljam, volt futás ott kiálltam meg volt ugrálás. terpeszbe azt se csináltam, mást igen. Nekünk ezért 1 hónapba 1x fogadd el igazolást.
Végülis iskola de tanár kérdése is.
2010. jan. 7. 19:52
13/18 anonim válasza:
Hát mi részlegesen szoktunk..(szülö ir egy papírt h kérem felmenteni)és csak annyi h nem kell körbefutni 2 szer a sulit =/.. de kézizni vagy focizni(vagy egyéb) azt kell..=/
2010. márc. 21. 00:05
14/18 anonim válasza:
Bármilyen sportot űzhetsz a menstruációd alatt. Sokan kifejezetten nyugtató és lazító hatásúnak érzik a mozgást, még enyhítheti is a fájdalmas méhösszehúzódásokat. A sportolást az orvosok is javasolják, mert jótékony hatással van a menstruáló nőkre. A tampon hatékony védelmet nyújt sportolás közben. Szabad és természetes mozgást biztosít, így menstruáció közben is folytathatsz mindent, amit egyébként szeretsz csinálni. Sportoláshoz ezért ideális a tampon. Szabadságot és függetlenséget biztosít, hogy ilyenkor is azt tehesd, amit szívesen csinálsz.
2010. máj. 2. 11:08
15/18 anonim válasza:
Nem ajánlatos mindent sportolni, mert bár a menstruáció élettani, de jár némi változással a szervezetben. Pl.: nehezet nem szabad emelni ezeken a napokon, mert erős alhasi vérbőséget okozhat. (tehát súlyemelés kizárva)
Az intenzív, megerőltető mozgás szintén nem tesz jót.
A sportnál egyébként is ajánlott figyelni a női nemi szervek teherbírására (pl: méhszalag), mert ha huzamosabb időn keresztül rosszul terheled, annak lehetnek következményei.Nem egy versenysportolónk inkontinens...
2010. máj. 3. 22:58
16/18 anonim válasza:
Szerintem nem ajánlott menstruáció közben tesizni mert akkor erősebb a folyás és tovább tarthat azt meg gondolom senki nem szeretné:S
2010. aug. 25. 11:38
17/18 anonim válasza:
Nekünk csak szólni kell a tanár(nőnek)nak, hogy egészség ügyi okok miatt.... és azt mondja,hogy Jó,amit nem tudsz, azt ne csináld :)
2011. máj. 17. 20:00
18/18 anonim válasza:
Szia!
Menstruáció alatt lehet mozogni, sportolni, de csak óvatosan. Minden egyénfüggő, ami nem esik jól, azt ne csináld. Szólj anyukádnak, a tesitanárnak, olyankor általában megértik, és azt mondják, hogy ami nem jó, nem kell csinálni, de azért azt ne várd, hogy teljesen felmentenek. A betét nem mindig válik be, ilyenkor ajánlatos tampont használni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!