Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért nem jön meg a menstruációm?

Miért nem jön meg a menstruációm?

Figyelt kérdés
április elsején jött meg utoljára és az óta nem.nem tudom mit tegyek arra gondoltam,hogy terhes vagyok de nem mert vettem két tesztet és mind 2 negatív lett.mit tegyek?
2009. jún. 4. 23:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az okokat illetően találgatni lehet, de igazán nem oldja meg a gondodat. Ez már két vérzés kimaradását jelenti,ilyenkor akkor is orvoshoz kell fordulni ha a terhesség kizárható.
2009. jún. 4. 23:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

én 23 vagyok, régóta vérzek, és nekem is nem egyszer fordult elő, hogy hónapokra kimaradt a vérzésem, tavaly nyáron nem véreztem, ősszel vérzés megindítót kellett szednem, most azóta csak kétszer menstruáltam, legutóbb március elején lett vége, és azóta nem volt semmi, pont ma jött meg ismét. eddig mégcsak arra sem méltattak a dokik, hogy elküldjenek ultrahangra, vagy laborba. Pedig nem vagyok terhes, súlyproblémám sincs, látszólag nőies vagyok tehát hormonzavar nyoma nincs, cisztám sincs a doki szerint, meg a palyzsmirigy eredményem is jó lett legutóbb, pedig sok olyan beteg van a családban, és ez is okozhatná a menzi rendszertelenségét. fogamzásgátlót szedek, anélkül is össze vissza véreztem, volt hogy havonta kétszer is, vagy két három hétig folyamatosan, aztán 5 nap szünet után megint véreztem, és ez am ásodik fajta gyógyszer, több mnit éfl éve szedem ezt is és egyiktől sem áll be. Másnak be szokott, még a legrendszertelenebb ciklus is, de nekem nem, mostk érek időpontot és megbeszélem a dokival, hogy vizsgáltasson ki, lehet csak egyik petefészkemből van peteérésem, vagy lehet alacsony az ösztrogén vagy progreszteron szintem ? (npi nemi hormonok)

Lehet ánlad is ez a gond. Az agyalapi mirigy meg a petefészek termeli ezeket a hormonokat, a PCOS egy olyan betegség, ami jóindulatú agydaganat, ezért egy hormont abnormális szinten termel a szervezetben, ami a terhes anyáknál szokott segíteni a tejelválasztásban.

Ez a betegség hőhullámokkal jár, aluszékonysággal, hangulatingadozással, van akinek hullik a haja vagy váladékozik a melle, esetleg erps fejfáját, szédülés és homályos látás is jelentkezhet. nos én régóta észlelem, hogy rossz az egyensúly érzékem, migrénem van, hőhullámaim mint a klimaxosoknak, és ha minden ereményem jó akkor csakis ez állhat a háttérben.

De amúgy kimaradt vérzést okozhat a stressz, a felfázás, antibiotikumok, koplalás, túl kevés alvás, túlzásba vitt sport...

2009. jún. 5. 00:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem fordulj orvoshoz!

1. a terhességi teszt nem 100%-os, még akkor sem, ha 2-t csináltál.

2. valami oka biztos hogy van annak, hogy nem jön meg a mensesed-érdemes kivizsgálni

Az előző válaszolóhoz csak annyit, hogy a PCOS vagy PCOD és a fokozott prolaktin termelés /tejelválasztást segitő hormon, ami az agyalapi mirigyben termelődik/ 2 teljesen különböző betegség, bár kétségtelen, hogy mindkettő esetben rendszertelenné válik a menstruáció

2009. jún. 5. 12:28
 4/4 anonim válasza:
100%

nekem is igy volt..megjött, majd majdnem fél évig semmi..nagyon megilyedtem, de orvoshoz nem mertem menni, addig -addig győzködtek még elmentem orvoshoz!adott egy gyogyszert amitől a kövi hónapban meg volt aztán megint semmi és most ujra már 3 hónapja rendszeres!

mindenféle képpen megéri dokihoz menni..komoly dolgot nem csinál!..maximum ultrahang, de az semmi :)

2009. aug. 19. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!