Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló miatt pecsételő...

Fogamzásgátló miatt pecsételő vérzés meddig normális?

Figyelt kérdés
több mint egy éve abbahagytam a Yadine-t, soha nem volt mellette pecsételő vérzésem, még az elején sem. most elkezdtem szedni a Symicia-t 3-án, ( az volt a vérzésem első napja ) és azóta van pecsételő vérzésem. meddig normális ez ? L/21
2012. febr. 13. 07:53
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
A fogamzásgátló szedésének elkezdése után 1-2 hónapig normális a vérzészavar. A Symicia egyébként a Yadine/Yasminelle generikuma, elvileg hasonlóan kellene, hogy reagáljon rá a szervezeted, azért hormonkészítményeknél jelentős eltérések is lehetnek, főleg az egyes betegeknél jelentkező mellékhatások tekintetében. Ha a szedés elkezdését követő második ciklusodat követően is pecsételő vérzésed van, vagy időközben esetleg kellemetlenebb mellékhatásokat tapasztalnál a Symicia szedése során, akkor már érdemes visszamenni a nőgyógyászodhoz és megbeszélni vele, hogy esetlegesen visszatérj a Yadine-hoz. Egyelőre azonban semmi ok az aggodalomra :)
2012. febr. 13. 08:08
 2/4 anonim ***** válasza:
32%
Én még azt tanácsolnám, hogy amíg a vérzészavar nem szűnik meg, használj kiegészítő védekezést, mert a vérzés lehet attól is, hogy nem hat rendesen, de ezt ugye még vagy 2 hónapig nem nagyon fogod tudni.Legalábbis én a biztonság kedvéért ezt tenném.
2012. febr. 13. 08:59
 3/4 A kérdező kommentje:
Hat, sajnos ahhoz mar keso.. Voltunk mar egyutt vedekezes nelkul. A tajekoztaton az van, hogy ha a verzes elso napjan kezdjuk el szedni, akkor mar az eslo szemtol ved. Ez nekem fura volt, ezert utananeztem forumokon is, ott is errol az egy naprol volt szo, meg volt aki azt irta hogy egy het utan ved, olyan is aki azt hogy egy honap utan. En egy hetet vartam. Remelem, nem lesz gond.
2012. febr. 13. 09:06
 4/4 A kérdező kommentje:
csak az első levél alatt volt pecsételő vérzésem, mikor volt a szünet, rendesen megjött, aztán elkezdtem a második levelet, és már minden oké :)
2012. ápr. 7. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!