Valakinek van tapasztalata a Jangee fogamzásgátlóval
kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Eddig Belarát szedtem,de kiderült,hogy nagy valószínűséggel ez az okozója a visszatérő hüvelygyulladásomnak,ezért még megjön a vizsgálat eredménye át kell hogy térjek erre a gyógyszerre.Egyébként nem volt rossz a Belara,csak jó tapasztalataim vannak vele8szép bőr,kevés menstruációs vér,és megszűntek a görcseim,még a mellem is nőtt),kivéve persze a visszatérő bv-t.Ha valaki szedi a Jangee-t,akkor miket tapasztal?Pozitív és negatív is jöhet!
2012. febr. 7. 12:04
1/8 anonim válasza:
Maga a hatóanyagösszetétel szuper, a benne lévő drospirenon áll a jelenleg forgalomban lévő fogamzásgátlók közül a legközelebb a természetes sárgatesthormonhoz, így sokkal kevesebb mellékhatása van, a fogamzásgátló hatékonysága viszont nagyon jó. Az orvosod által felírt gyógyszerben is ez van, ennek ellenére én gyógyszerész létemre soha nem szedném be. A Jangee a Yasminelle (0,2-es Jangee) vagy a Yadine (0,3-as Jangee) generikuma. Több beteg is panaszkodott már rá a gyógyszertárban a Jangees recepttel, hogy az orvos ugyan ezt írta nekik a korábbi Yasminelle/Yadine helyett, mert olcsóbb, de nagyon vacakul voltak tőle. Ebből, illetve a tényből, hogy egy noname spanyol gyógyszergyár, a LadeePharma gyártja (a Belarát a Richter, a Yasminellet és a Yadinet a Bayer-Schering) erős kételyeim vannak a minőségét illetően. Saját részre én csak Yasminellet és Yadinet szedtem, kb. 1000 Ft-tal drágább a 3 havi adag. A szép bőrt és a kevés vért mindegyik fogamzásgátlótól megkapod, igazából a kellemetlen mellékhatások fellépése vagy hiánya az, ami nagyon különbözik, az meg úgyis mindenkinél más :) Ha tudsz receptet szerezni, akkor gyógyszerváltáskor célszerű csak 1 havi adagot kiváltanod, akármelyik "változat" mellett döntessz is - így ha esetleg nem bírnád a gyógyszert, akkor mégsem 6ezer forintod bánja.
2012. febr. 7. 12:41
2/8 A kérdező kommentje:
,,Maga a hatóanyagösszetétel szuper, a benne lévő drospirenon áll a jelenleg forgalomban lévő fogamzásgátlók közül a legközelebb a természetes sárgatesthormonhoz, így sokkal kevesebb mellékhatása van, a fogamzásgátló hatékonysága viszont nagyon jó." Kedves válaszoló,ezt a Belarára írtad? Ki kell váltanom a Jangeet,én ia arra gondoltam,hogy 1havit veszek meg,hátha...Kicsit szomorú vagyok a Belara miatt,hisz évekig azt szedtem!
2012. febr. 7. 18:42
3/8 anonim válasza:
Az előző a Jangee-ről beszélt, hiszen arról kérdeztél.
Egyébként minden tabletta megváltoztatja a hüvelyflórát, tehát nagy vszínűséggel a többi gyógyszertől is ilyen panaszaid lesznek. Persze egy próbát megér.
2012. febr. 7. 21:03
4/8 A kérdező kommentje:
Azért kell másikat szednem,hogy HÁTHA attól van hüvelygyulladáaom.Eddig (fél évig) arra kezelzek,de az is lehet,hogy más a probléma,és azért nem tudjuk kikezelni.Volt sorozatban 3 nőgyógyászati műtétem,ami elég komoly volt,és akkor le kellett tennem a fog.gátlót.De előtte is szedtem már jóideje,és nem voltak ilyen panaszaim!Azért is furcsa,hogy erre gyanakszik a doki...Vett kenetet,és elvégzett egy Chlamydia tesztet(szerintem ez a fertőzés kizárt,mivel a mostani párom az első partnerem az életemben,és ez fordítva is így van...)Szóval lehet ezer dolog,de jövőhéten kiderül!Nem baj,kipróbálom ezt a Jangeet,és meglátjuk,mi történik.
2012. febr. 7. 22:01
5/8 A kérdező kommentje:
Ja,és 21/L vagyok!
2012. febr. 7. 22:03
6/8 anonim válasza:
Első vagyok: igen, a második válaszadó jól írja, a Jangee-ra értettem, amit idéztél. Bocsi, ha nem voltam elsőre egyértelmű! Röviden a személyes véleményem: a Jangee hatóanyagösszetétele korszerű és szuper, így kevesebb mellékhatásra lehet számítani, mint más fogamzásgátlóknál. A gyártója viszont egy olyan cég, akinek a termékeiben mint gyógyszerész nem bízok és épp a kevesebb és enyhébb mellékhatások miatt magánemberként az eredeti változatát (Yasminelle/Yadine) veszem meg én is teljes áron. Egyetértek az orvosoddal, hogy a fogamzásgátló okozhatja a problémádat, remélem szerencsés leszel és a gyógyszerváltás segít!
2012. febr. 7. 23:57
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,kedves eldő!Érthető volt,csak én értettem félre:)Bocsánat!
Lehet,nem is Bakteriális Vaginózisról van szó.Kezeltek már célzottam Candidára is,de már annyi mindent kipróbáltam...remélem ez a teszt segít,és rávilágít a probléma pontos okára!Szedtem már grapefruit cseppeket is,de az sem volt valami hatásos,igaz ez csak étrendkiegészítő...Most még jövőhétig kipróbálom a Lactofeelt is.Nagyon ,,híres'' gyógyszer,mégis pont ezt az egyet nem próbáltam még!Ezt az kb 2heti Belarát még beszedem,aztán jön a Jangee! :) Remélem beválik! Már ha egyáltalán ez a kulcs a ,,bajomhoz'' :S
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!