Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 7 hetes bébi szájpenészétől...

7 hetes bébi szájpenészétől lehet-e gombásnak tűnő, sebes a mellbimbó a bimbó tövénél?

Figyelt kérdés
Égető érzés, napok óta tart, anyatej, Aventos bimbóápoló nem javít a helyzeten. Bórax glicerinnel lehet kezelni? Mi használna?
2012. jan. 30. 18:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Én inkább arra tippelnék, hogy a szájpenészt tőled kapta a bébi. Én folyamatosan azt látom, hogy az anyák nem mossák meg a mellüket szoptatás előtt és után, csak előkapják és már eszik is a baba. Kérdezd meg a dokit, akár a gyermekorvost, hogy te mit használhatsz, a babának meg a bórax glicerinbe nystatin port és c-vitamint kéne beletenni, és minden etetés előtt alaposan letörölgetni a fehér részeket. Ha mást nem mond az orvos, te is ezzel a kombinációval kenegetheted a bimbót. minél hamarabb be kéne szerezni a nystatint, azt hiszem vényköteles és magadat kezelgetni, mert ping-pong szerűen oda-vissza fertőzitek egymást.
2012. jan. 30. 19:21
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Megmosni valóban nem szoktam mindig, de az első két gyereknél nem volt ilyen probléma. (Fürdeni reggel, este szoktam). Egy antibiotikum kúrával kellett kezdenem a császár után. Ettől lehet?

A gyermekorvosunk és a védőnő ilyen téren nem nagyon volt ott spiccen. Azon gondolkodtunk, hogy elmegyünk egy bőrgyógy. szakrendelésre.

A nyastinról még nem hallottam. A C vitamint milyen formában kellene hozzákeverni a bóraxhoz, és mennyit?

Köszi.

2012. jan. 30. 20:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát megmosni nem is kell... Legalábbis a legújabb ajánlások szerint elég, ha normálisan tisztálkodik valaki, tehát zuhanyozik naponta. Hogy ki kapta kitől, azt nem lehet tudni, de a gyerekorvos tud ecsetelőt írni, és te is kérj rá valamit. Canestent tudom, hogy nem szabad használni a mellbimbón szoptatás alatt.
2012. jan. 30. 20:49
 4/8 anonim ***** válasza:

szia!

Én annyit tudok segíteni, hogy a babának vegyél rózsamézet, és azzal kend a száját, belül is! (a húgomnak most van baba, a védőnő ajánlotta a rózsamézet)

2012. jan. 31. 08:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Mézet 1 éves kor alatt nem lehet adni, mert nagyon allergén!!
2012. jan. 31. 09:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Az nem méz, csak az a neve :))
2012. jan. 31. 18:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja, bocs... :) Tudatlanságában irul-pirul...
2012. jan. 31. 20:07
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a kommenteket. Bőrgyógyász szerint nem gomba miatt van a seb, csak a pici szív túl erősen... Azaz csak a "természetes kopás" miatt fájt.

Gyógyszertári hámosító krémet kaptam. Remélem ez most már használni fog. A doki szerint az Aventos krém nem ér semmit

2012. febr. 1. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!