Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Először jött meg. És lenne...

Először jött meg. És lenne egy kis problémám. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Tegnap jött meg először és úgymond örültem is neki mert féltem hogy valami bajom van mert az én korosztályomba már mindenkinek megjött régebben.És ma a suliban is egész nap betétet raktam be de valahogy nagyon nemtetszett...:/

Hogy mondjam el anyunak hogy tampont szeretnék használni??Mert ő azt mondta majd ha beállt de ki tudja az mikor lesz??Addig szenvedjek??!!(ja anyu világ életében betétet használ..)Segítsetek léccii..:)/15L/

2009. máj. 28. 19:55
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell különösebben mondani, veszel magadnak tampont és kész. Én eléggé meg voltam lepődve, amikor a saját lányomnál megláttam, hogy tampont használ, mert úgy gondoltam, hogy szűz lányok nem tudják használni. Ezek után nem tudom, mit higgyek róla, nekem nem számolt be kapcsolatáról...De azért betét is legyen otthon, hátha nem sikerül behelyezni.
2009. máj. 28. 20:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
én 16 éves vagyok 4 éve megvan de én nem használok tampont... nekem a betét kényelmesebb naponta 4szer cserélek kb..
2009. máj. 28. 20:09
 3/10 anonim ***** válasza:

Először tapasztald meg, hogy a neked milyen a menstruációd. Úgy értem, hogy első napon, második napon stb. A mennyisége, erőssége. Ha ezt már tudod, akkor kezd el használni a tampont. Lényeges, hogy amikor gyakrabban kell cserélned legyen rá módod kellően tiszta körülmények között megtenni, mert a betétekkel ellentétben az a hátránya lehet, hogy ha nincs meg a kellő tisztaság akkor kórokozókat vihetsz fel a hüvelyedbe és az gyulladást okozhat

Van akinek az első napon olyan erős a vérzése, hogy a tampon mellett is átszivárog, illetve óránként kell cserélnie, ezért nem használja rendszeresen.

2009. máj. 28. 20:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

szia nekem is most jött meg először és még tart is .én 16 éves vagyok.legelső alkalommal betétet használtam de mindig összekentem a bugyimat,ezért vettem a boltban O.B.minit amit nem csak a nem szűz lányok használhatnak!!!!!!!

anyukám megkérdezte hogy van e nálam betét mondtam hogy igen van az is.szóval gondolom tudja...

szerintem nem számít mit használsz,nem fog rá szólni semmit.nekem a betét nem volt kényelmes akkor nem fogok szenvedni és bajlódni azzal .

a tampont fel tudom helyezni könnyedén mert elolvastam a használati utasítást ami a dobozban van ;)

én nem is érzem hogy ott van és 5 óránként cserélem .azért fejlesztették ki hogy használjuk.vízbe is lehet menni vele használd te is azt :)

ha mégsem tetszik visszatérhetsz a betéthez...

szia

16/L

2009. máj. 28. 20:35
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!Utolsó válaszoló neked külön köszönöm sokat segített!;)
2009. máj. 28. 21:16
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
15 évesen olyaat már csak tud az ember lánya hogy éssel nem kezdünk mondatot. úgy látszik hiányoztál mikor ezt tanultátok. na mindegy. mit tehetsz? hát mit tehetnél? megveszed azt a tampont a boltban és használod...nem anyádtól fog az függeni, nyilván ő is vágja hogy azt érdemes használni ami kényelmesebb. de olyan izék vagytok ti csajok...pasinak kellett volna születni esetleg és nem lenne hasonló kis problémák.
2009. máj. 28. 21:38
 7/10 anonim válasza:
100%

Szia.

Természetes, hogy nem tetszik az állapot, elég szokatlan és elkeserítő olykor, hogy egy "csomaggal" kell létezned az alatt a pár nap alatt.

Az anyukák (ahogy az enyém is) sokszor maradiak ilyen téren, és nincsenek tisztában azzal, hogy mennyi minden változott még betét-tampon ügyben is.

Ha a nélkül vennél, hogy nem szólsz neki, nem követsz el semmiféle bűnt.

Nekem öt éve jött meg a menstruációm, és azóta sem állt be teljesen pontosan, így meglehet, hogy akár neked is várnod kéne ezzel.

Mondd meg anyukádnak, hogy nagyon kényelmetlenül érzed magad és szeretnéd kipróbálni a tampont, aztán pedig dönteni a kettő közt.

Megtiltani csak nem fogja.

Sok sikert.

2009. máj. 28. 23:35
 8/10 anonim ***** válasza:

én 13 voltam, amikor először elkezdtem használni=) annyi volt az egész, h mondtam anyának a hipermarketben, hogy anyuu, tudod..

bólintott, de én mondtam, h ne OLYAT, hanem a másikat.. először nem értette mit akarok, aztán rájött.

Aztán nem is kérdezett semmit, tehát ne izgulj=)

2009. máj. 29. 16:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha úgy gondolod, hogy ki mered próbálni, nyugodtan vedd meg magadnak, nem drága, sőt szerintem lényegesen olcsóbb is mint a betét...viszont benne van a pakliban, hogy eleinte nem jó a tampon sem, hiába csak a minit veszed! Én is sokáig küszködtem ilyenekkel, hogy a betétet utáltam, mert gusztustalannak tartom és nem tudok felszabadultan viselkedni benne, a tampon sokat segített, kb 14 évesen használtam először, de mostanában szoktam csak rá teljesen. Tényleg figyelj a higéniára, mert komoly fertőzéseket lehet összeszedni, de a minden le van írva a tampon dobozában lévő papírkára!! És ha esetleg mégse kényelmes még a tampon, akkor van egy régimódi módszer. Persze ezt csak otthon, éjszakára szoktam használni,de sokkal kevésbé rossz, mint a betét; steril pamut vatta. Sok kell belőle, de nagyon kényelmes tud lenni, és nem fülledsz úgy bele mint a betétbe...Nem véletlenül használták sokáig ezt...:D sok sikert!
2009. máj. 29. 17:39
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!Ez a vattás dolog kicsit ijesztő inkább mellékelem de azért nagyon köszi...Akkor veszek és anyu majd rájön ha nem akkor nem...:P
2009. máj. 29. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!