Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Candidám van. Megfertőzhetem...

Candidám van. Megfertőzhetem vele a páromat vagy akárkit a környezetemben?

Figyelt kérdés
Ha igen akkor hogyan terjed? Én homeopátiás gyógyszeretek kaptam rá, olvastam itt, hogy mások mindenféle kúpot és kenőcsöt használnak. Ugye azért ez is jó rá?
2009. máj. 28. 19:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy hallottam egészségesen kell táplálkozni, hogy elmúljon. Az öcsém elment vele orvoshoz és valami diétát irtak neki. Nálunk a családba mindenki candidás, úgyhogy elképzelhető hogy terjed. De a fő oka az egészségtelen táplálkozás.
2009. máj. 28. 19:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem értek hozzá, de olvastam róla és savtalanítást ajánlanak. A cukros táplálékokat kerüld, ha lehet. A fokhagymát állítólag nem csípi a candida :) , a mazsolát és a banánt imádja. De hogy miért pont ezeket... Mindkettő édes, de annyi édes íző és cukros kaja van.

Én a savtúltengés miatt kezdtem el savtalanítani. A könyvben, amit követtem, is írták a candida-veszélyt savasodásnál. Kemény egy diéta volt. Csak zöldségeket (lúgosító hatásúakat, vagy semlegeseket), csírákat (ezek baromi egészségesek és nem is rossz az ízük, ha jól ápolod a magokat, ha nem, meggombásodnak :D )bogyóféléket, magvakat , és nem tudom, hova tartozik a fehéj, de ilyen féléket ettem. Ja és Biotönköly készítményeket. A kenyeret olyan teljes maghalmazzal, nem tudom , hogy hívják....pótoltam, azt kentem meg.

Le is fogytam, jól táplálkoztam, de pár hét múlva abbahagytam, ezért a túlzott sav nem ágyő...megvan..

Szóval ilyesféle diétát szoktak javasolni.

2009. aug. 20. 01:54
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem a diétát kérdeztem. Azt tudom. Fogyni meg nem akarok mert ígyis nagyon vékony vagyok.
2009. aug. 20. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!