Candidám van. Megfertőzhetem vele a páromat vagy akárkit a környezetemben?
Szia!
Nem értek hozzá, de olvastam róla és savtalanítást ajánlanak. A cukros táplálékokat kerüld, ha lehet. A fokhagymát állítólag nem csípi a candida :) , a mazsolát és a banánt imádja. De hogy miért pont ezeket... Mindkettő édes, de annyi édes íző és cukros kaja van.
Én a savtúltengés miatt kezdtem el savtalanítani. A könyvben, amit követtem, is írták a candida-veszélyt savasodásnál. Kemény egy diéta volt. Csak zöldségeket (lúgosító hatásúakat, vagy semlegeseket), csírákat (ezek baromi egészségesek és nem is rossz az ízük, ha jól ápolod a magokat, ha nem, meggombásodnak :D )bogyóféléket, magvakat , és nem tudom, hova tartozik a fehéj, de ilyen féléket ettem. Ja és Biotönköly készítményeket. A kenyeret olyan teljes maghalmazzal, nem tudom , hogy hívják....pótoltam, azt kentem meg.
Le is fogytam, jól táplálkoztam, de pár hét múlva abbahagytam, ezért a túlzott sav nem ágyő...megvan..
Szóval ilyesféle diétát szoktak javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!