Mit jelentenek ezek a kifejezések? üres holyag, nagy uterus, endometrium 7 mm,
Figyelt kérdés
2009. máj. 27. 10:42
1/9 anonim válasza:
A húgyhólyagod üres volt,jobb ha teli van,nagy méh 7mm vastag nyálkahártyával
2/9 anonim válasza:
üres hólyag, gondolom a hugyhólyagra gondolnak, vizelet nélkül vizsgálva szerintem, az uterus pedig azt jelenti, hogy csikló, valszeg meg van nagyobbodva. endometrium, hát a hüvely falat szokták nézni, mennyire van megvastagodva, meg am éhszáj kitágulva, a nyálkahártya megduzzadva. gondolom terhes vagy ugye?
3/9 anonim válasza:
A második óriási baromságokat írt.
Uterus az méh, a csikló a clitoris! Sebaj, latinul van mind a kettő.
Endometrium pedig a méh nyálkahártyáját jelenti, ami esetedben 7mm vastag.
Terhességről szó sincs a kifejezésekben.
4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm aválaszokat de zta szeretném meg tudni hogy ezek normális értékek e mivel 7 hetente menstruálok és azért voltam orvosnál és ezek az ultrahang eredményeim.
2009. máj. 27. 11:38
5/9 anonim válasza:
Hát hanyadik napján vagy a ciklusodnak? Mert a 7mm mondjuk a 13. nap táján normális, amennyire emlékszem.
Többet sajnos én se tudok mondani.
Gondolom, hogy ha valami rendellenességet látott volna az UH-s doki, akkor odaírja.
6/9 anonim válasza:
Persze, normális értékek, de ebből nem lehet megtudni azt, hogy miért nem menstruálsz. Az hormonvizsgálattal deríthető csak ki. Nekem pl. jelenleg nincs peteérésem, áprilisban véreztem utoljára, előtte novemberben. Megnézték a hormonjaimat és nincs peteérésem. Le kell fogynom + kaptam metformint. Norcoluttal meghozható a vérzés, Clostilbegyttel pedig a peteérés, de ezek direkt kezelések, ha most rögtön babát szeretnél. Ha nem, akkor érdemes utánajárni, hogy miért nincs vérzés és azt az okot megszüntetni. (Én most ez utóbin dolgozom.)
7/9 A kérdező kommentje:
a hormon vizsgálatot hogy csinálják vérvétel alaplyán ? a másik probléma amiért mentem az a hirtelen hizás most 10 kg szedtem fel miota nincs mens, egy fél év alatt kétszer volt
2009. máj. 27. 12:01
8/9 anonim válasza:
Ja és még annyit hozzátennék, hogy a 25 nap alatti és a 35 nap feletti vérzések esetében áltlában nincs peteérés, szerintem nálad is erről lehet szó. Ne aggódj, millió módja van annak, hogy ezt helyretegyük, a természetes teáktól kezdve a gyógyszereken át a homeós készítményeig.
9/9 anonim válasza:
Igen, vérvételből csinálják. Engem a nőgyógyászom utalt be endokrinológiára, ott kaptam a beutalót a hormonvizsgálatos, cukorterheléses vérvizsgálatra. Az nálad is meg fogja adni pontosan a választ arra, hogy mi okozza a vérzészavart és hogy lehet megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!