Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor kezdődik a klimax? Mik...

Mikor kezdődik a klimax? Mik a tünetei?

Figyelt kérdés
A párom 44 éves múlt, én nála fiatalabb vagyok 10 évvel (én vagyok a férfi). Tablettával védekezünk. A menstruációja mindig rendesen megjön, de legutóbb 6 napig tartott illetve mellről elég sokat fogyott. Tudom piszok dolog, de egyre többször rettegek , hogy mi lesz ha eljön a klimax. Szeretnék erről minél többet megtudni, főleg tapasztalatok érdekelnének (szexuális téren elsősorban). Illetve mik az egyértelmű tünetei (a menstruáció abbamaradásán kívül)
2012. jan. 17. 00:41
 1/3 anonim ***** válasza:

A klimax 40 éves kor után tekinthető normálisnak, azelőtt korai klimaxról beszélünk, amit kezelni kell.

A klimax egyértelmű jelei a menstruációs zavaron kívül a hőhullámok, hüvelyszárazság, hízás, levetség, depresszió. De a legyértelműbb tünet a hőhullám.

Ne aggódj, a párod nem feltétlen klimaxol egy vérzészavar miatt, és a mellek fogyása nem a klimax elején szokott jelentkezni. Sokkal valószínűbb, hogy a testének elege lett az évek óta szedett fogamzásgátlóból, és szünetet kéne tartania. A menstruáció ált sokban függ érzelmi és idegi hatásoktól is, de a párod gyógyszert szed, szóval neki nincs menstruációja, csak mesterséges megvonásos vérzése (fogamzásgátló szedése alatt a menstruáció ki van kapcsolva)

Ha továbbra is furcsaságokat észlel a menstruációjával, menjen orvoshoz, valószínűleg a tabletta az oka, te meg ne pánikolj, semmi értelme

2012. jan. 17. 03:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Bocs, azt elfelejtettem mondani, hogy általában 50 éves kor körül kezdődik, de már 40 éves kortól normális.
2012. jan. 17. 04:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Akik nem szednek fogamzásgátlót azoknak előbb elmarad a menstruáció. 45 éves kor körül. Akik fogamzásgátlót szednek, azoknak kitolódhat 50 év fölé is!

Nem mindenkinél vannak jelei a klimaxnak, ez változó. de aki fent említette ezek közül lehetnek a tünetek.

2012. jan. 17. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!