Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagyon szőrös vagyok, mit...

Nagyon szőrös vagyok, mit tegyek, hogy enyhüljön? 16L

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos már 10 éves korom körül óta eléggé kiszőrödödtem. De ez még nem is lenne akkora baj,de a menzeszem sincs rendben,hol megjön,hol nem,hol hosszú (10-15nap) hol csak pár nap,kiszámíthatatlan az egész. Kétségbeesésemben elkezdtem borotválni,de mára már undorodok ránézni magamra. Az egész testemet fekete pihék (pl. hát,has) és erős szőrszálak(kar,láb,..de ezeket szedem) borítja.

Nem tudom anyukám mért nem vitt már orvoshoz,mikor keletkeztek a problémák,13 éves korom óta menstruálok és azóta se normálisan jön meg.

Most már nagyon elkéste,és nincs vissza út? Ha cisztám van,akkor nagy a valószínűsége,hogy terhes sem lehetek?

Öltözködni se tudok rendesen,nehogy valamim kilátszódjon,egyszerűen borzasztó,de amint olvasgattam itt láttam,hogy sajnos sokan küszködnek ugyanevvel a problémával. Olvastam,hogy kérjek beutalót endokrinológushoz,mik várnak rám? Kérlek,aki tud segítsen. :(

Köszönöm előre is.

16L

2012. jan. 4. 20:39
 1/8 A kérdező kommentje:
Emellett a mellem,az arcom,mindenhol !!! Az arcomon sok pattanás jön ki,rengeteget küszködök azokkal is.
2012. jan. 4. 20:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Endokrinológián simán vérvétellel és ultrahanggal vizsgálnak, semmi oylan amitől félni kellene. Sajnos ha kapsz is kezelést a szőr magától nem fog elpárologni, folyamatosan kell gyantáztatni, epilálni hogy látható eredménye legyen a kezelésnek.

Azt meg ne vedd készpénznek, hogy cisztáid vannak, nekem pl pajzsmirigy alulműködésem van, és ugyanolyan tüneteim voltak kb, mint a PCO szindrómásoknak. Az orvos is csak a laborjaid alapján tud diagnózist felállítani.

Manapság ezek a betegségek is elég jól kezelhetők, hogy megoldható legyen a gyermekvállalás is.

2012. jan. 4. 20:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Mindenképpen endokrinológus nőgyógyászhoz menj. Házi orvost megkérheted, hogy ajánljon vkit.

Főleg vérvételes hormonvizsgálatokra, esetleg ultrahangokra számíts. Remélhetőleg meg tudják állapítani mi okozza, és akkor elkezdhetik gyógyítani. Sok sikert.

2012. jan. 4. 20:52
 4/8 anonim ***** válasza:

Én azt javaslom Neked, hogy mielőbb keresd föl a lakóhelyeden lévő Nőgyógyászati Szakrendelést (nem kell beutaló, és mehetsz egyedül is), s onnan valószínűleg továbbküldenek majd egy nőgyógyászati endocrinológiai (hormonális) kivizsgálásra (vérvétel hormonvizsgálatra, Ultrahang). Mielőbb menj el, mert feltétlenül utána kell járni mi okozza a dolgot!!!

A fokozott szőrösödés lehet a polycystás petefészkektől is, de a cystákat is okozza valami (általában a mellékvesék hormontermelésének zavara). Mindenképpen át kell nézni alaposan a hormonrendszeredet!

2012. jan. 4. 20:54
 5/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mind a 3 választ.

Esetleg suliorvostól is lehet kérni beutalót?

2012. jan. 4. 20:57
 6/8 anonim válasza:

Valószínűleg hormonzavarod van, a tesztoszteron és ösztrogén, előfordulási arányával van baj.

Orvos tud rajta segíteni, én kezdetben fogamzásgátlót írnék fel.

2012. jan. 4. 20:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha egyből Endocrinológiára szeretnél menni, szerintem ad beutalót az iskolaorvos is. Mielőbb menj el!
2012. jan. 4. 21:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,minél előbb intézkedem!
2012. jan. 4. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!