A Prolactin vérvételből pontosabban mit tudnak megállapítani?
Nőgyógyászatra mentem,hogy kérjek egy hormonvizsgálatot,mert rengeteg anyatejem volt s elállították már lassan 8 hónapja.De néha még érzem a tejet a mellembe.Szedtem antidepresszáns szert,de csak 2 hónapig mivel visszajött akkor is a tejem.
Ki fog ez valamit mutatni?
Elküldött a nőgyógyász s mondta,hogy menjek a háziorvoshoz,mert ő tud beutalót adni pajzsnirigyvizsgálatra.
A tej alatt lefogyts 20 kilót s étvágytalan vagyok,hányingerrel küszködve.
16 hónapig vittek havi 30 liter anyatejet a gyűjtőbe.
A vérvételt ma megcsinálták.Azt mondták 3-4 munkanap múlva meglesz az eredmény.A tejet meg nem értem,hogy mitől jön mindig vissza.Az sztk-s nőgyógyásznál ,meg 4 percig voltam bent.Nem sokat foglalkozott vele.
Az eredményt is azt mondta a háziorvoshoz vigyem ne hozzá.
Erre lettem volna kiváncsi!Köszönöm!
De az antidepi gyógyszertől miért jön vissza?
Rá lesz írva a leletre a normál tartomány, fejből nem tudom. De gyanítom google ezt is tudja.
Az antidepi gyógyszertől pedig véleményem szerint azért jön vissza, mert normál esetben (ha az ember nem szoptat), akkor a prolaktin termelés folyamatos gálás alatt van. Az antidepi gyógyszer pedig pont annak az anyagnak a szintjét csökkenti le, ami a prolaktin termelést gátolja.
De mondtad az orvosnak, hogy a gyógyszertől jön vissza? Mert ebben az esetben talán az lenne célszerű, ha azt hagynád abba, vagy keresne az orvos olyat (ha van), amitől nem lesz magas a prolaktinod.
Már én se értem az egészet.Az antidepit vissza kéne szedjem,de nem merem a tej miatt,mert félek,hogy megint elindul.S ráadásul mindig hányingerem van s étvágytalan vagyok.Ez is a tej óta van.
250 litert elvittek 1 év alatt.Bromocriptinnel állították el.Na mindegy,ha van még a mellembe csak kimutatja a labor.
Megvan az eredményem:
198,16
Most,akkor nincs már tejem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!