Mit tehetnék? Idő előtt orvoshoz menjek? Nagyon fáj.
Figyelt kérdés
Hólyaghurutom volt augusztusban, írt az orvos rá antibiotikumot, utána visszamentem (bár ez hónapok múlva történt, mert nem tudtam a munka miatt), és a vizeletvizsgálat gombát mutatott ki. Vagyis az orvos azt mondta, írt fel Augmentint, a gyógyszerész ismerős Ospamox.-t adott helyette, azt mondta, ugyanaz a hatóanyag, csak más gyógyszergyártó. Végigszedtem és még mindig nagyon fáj a hüvelyemnél. :( De a laborba csak jövő héten kell mennem, mert kell pár nap a gyógyszer abbahagyása után. Nem értem, antibiotikumot gombára? :S Vagy baktériumok is voltaké azokat akarta előbb kiirtatni? A Canesten jó lenne? Vagy addig inkább semmit ne csináljak? :(2011. dec. 22. 19:30
1/9 anonim válasza:
Tán azért nem gyógyultál meg, mert mást szedtél helyette. Azért mert azt mondja -.-' még nem kell a másikat szedni.
2/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom, de ha ez a helyzet, akkor mit mondjak az orvosnak? Lehet, le fog cseszni. :(
De olvastam, hogy az antibiotikum eleve súlyosbíthatja a gombát. :(
2011. dec. 22. 19:53
3/9 anonim válasza:
Lecseszhet, mert mást szedtél. Az Augmentin a legerősebb antibiotikum.
4/9 anonim válasza:
A patikus jól tudta a dolgát, nem cserélhet le egy gyógyszert önkényesen másikra. A két antibiotikum ugyanaz, más néven. A gond inkább az, hogy ha tényleg gomba, arra nem hatott az antibiotikum. Menj vissza sürgősen.
5/9 anonim válasza:
Csak tudnám ki volt az az okos, aki teljesen lepontozott :D
6/9 anonim válasza:
5.
Bocsika, de honnan lehet tudni ilyen hamar hogy lepontoztak, én mindig csak másnapra látom...
7/9 anonim válasza:
Én anyum gyógyszerész, és higyjétek el, legalább annyira ismerik a gyógyszerek hatóanyagait, összetételét, esetleges helyettesitéseit, mint az orvosok. Igen gyakran fel is hivják az orvost, hogy valami nem stimmel a felirt gyógyszer mennyiségével, szedési javaslatával, a másik - vele együtt szedni felirt - gyógyszer együtt hatásával, stb. És bizony az orvos ilyenkor meg is köszöni nekik...
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!
Én nem pontoztam le senkit!
Egyébként csak jövő héten tudok, mert ugye az ünnep miatt csak sürgősségi van. Szóval keddig valamit kellene. :S
Canestent vehetek?
2011. dec. 23. 11:45
9/9 anonim válasza:
Gombánál viszketne, de nem fájna. Ne vegyél Canesten-t, Hívd fel a dokit, ma még szerintem elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!