2x fordul elő, hogy szex után vannak felfázás tüneteim, valóban a szex miatt alakul ez ki?
Ez lehet attól is, hogy mechanikusan nyomás érte a húgycsövedet, de baktérium is okozhatja (nem feltétlenül "hunyó2 ilyenkor a partner, sajna néha előfordul ilyesmi).
Igyál sok szénsavmentes ásványvizet hogy tisztuljon a hólyagod. Ha még előfordul, menj urológushoz, kérj vizelettenyésztést magadnak és a partnerednek is.
köszönöm a válaszotokat:)
elmentem orvoshoz,veseambulanciára is küldtek...kiderült,hogy a szex miatt van,és hogy hogy lehet kivédeni?előtte és utána pisilni kell menni,utána pedig fürdeni:) remélem más is tanul belőle:)
Velem ez az elmúlt fél évben háromszor is megtörtént. Tényleg a legjobb a megelőzés, előtte-utána pisi, és fürdés. Fontos a higiénia.
Viszont ha már megtörtént valamiért - lehet, hogy épp kicsit gyengébb a szervezeted -, a legjobb, amit tehetsz, hogy lefőzöl két liter teát, és néhány órán belül mind megiszod. Közben 10-15 percenként - vagy még gyakrabban is - elmész pisilni, és próbáld melegen tartani a derekadat (akár derékvédővel, akár egy takarót magadra csavarsz, ha épp otthon üdögelsz).
Nekem mindhárom alkalommal, mire elfogyott a tea, el is múlt a vérzés, és nem görcsölt a hasam sem.
Nézz utána google-n a honeymoon cystitys nevű jelenségnek (és lehetőleg ne valami jött-ment oldalon). Ha kifejezetten szexuális együttlétek után jelentkezik a panasz, sok esetben erről van szó.
De ugyanazt tudom mondani, mint ezelőtt: előtte-utána pisi és fürdés, ha már kialakult akkor meg bő folyadék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!