Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor kell elkezdeni járni...

Mikor kell elkezdeni járni nőgyógyászhoz?

Figyelt kérdés
17/L vagyok, még nem voltam, és kicsit félek, meg nem is tudom, hogy pontosan mikor kell elkezdeni. :S
2011. dec. 13. 19:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
64%
Mindenképpen női dokit keress, legalábbis első alkalomra. Kevésbbé érzed majd megalázónak...
2011. dec. 15. 14:38
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, *8, 10, 11 :)

Élek nemi életet, kb 1 éve (1 állandó partner, akivel egymás szüzességét vettük el :) )

Egy kicsit megnyugtat, hogy 24 éves korig nem kötelező, ha nem muszáj, nem sietném el.

Semmilyen problémám nincs "ott", nem is volt, és a páromnak se! :)

Nektek hogy ment az első? első tapasztalatok érdekelnének :)

Kösz mindent! :)

2011. dec. 15. 23:39
 13/18 A kérdező kommentje:
Ja, ezt kihagytam: gumival védekezünk, minden alkalommal. Ilyen fiatalon nem szeretnék hormontablettát szedni! Majd pár év múlva! Húsz éves kor felett.
2011. dec. 15. 23:42
 14/18 anonim ***** válasza:
Ha egy éve élsz nemi életet, akkor el kellene menned egy rákszűrésre, és innentől évente. Nem kötelező, persze, csak a magyarországi protokoll szerint azt javasolják, hogy a nemi élet megkezdése után maximum egy évvel meg kell ejteni az első rákszűrést. Akkor is, ha gumival védekeztek, és nem akarsz tablettát szedni (amit amúgy jól teszel!) Én sosem szedtem bogyót, 8 éve gumival védekezünk, kétszer volt belőle csak ijedelem. Elsőnél nagyon fiatal voltam (19 éves), akkor esemény utánit írattam, másodiknál már nem lett volna baj az sem, ha becsúszik a baba. Azóta született egy lányunk, de terveztük. Szóval az óvszer szerintem teljesen jó és megbízható módszer. De hogy a kérdésedre is válaszoljak: az első alkalom a nőgyógyásznál nekem nem volt valami kellemes, de nem a vizsgálat volt rossz, hanem a szituáció. Tiniambulancián voltam, női dokinál, de még egy olyan mufurc orvossal azóta sem találkoztam, pedig megfordultam párnál. Tehát alaposan nézz körül mielőtt elmész, illetve kérj tanácsot ismerősöktől, hogy kihez érdemes. A vizsgálat az olyan amilyen, meg fogod szokni,a fogorvosnál mindenképpen jobb, mert legalább nem fáj. Bár ebben is nagy különbségek vannak orvos és orvos között. A mostani dokim, akinél szültem is pl annyira óvatosan vizsgál, hogy szinte meg sem érzem. Plusz közben szóval is tart, így oda se figyelek igazán, hogy mit csinál. Persze ez is személyiségfüggő, nekem bejön, ha a doki közben dumál, viccelődik, mert eltereli a figyelmem. Van aki jobban szereti, ha az orvos csendben végzi a dolgát. Volt amúgy olyan orvos, akihez azért nem mentem vissza, mert akármilyen kedves volt, nem volt elég finom a keze. Nézz körül rendesen mielőtt elmész, de szánd rá magad hamar, mert egyáltalán nem olyan szörnyű, mint amilyennek az ember lánya képzeli előtte. Jobb az elsőn túlesni.
2011. dec. 16. 10:13
 15/18 anonim ***** válasza:
68%

A nemi élet megkezdése után 1 év körül el szoktak menni, hogy minden rendben van-e, nincs e valami fertőzés, amit ha gumival védekeztek nem nagyon kaphatsz el, pláne ha a párod az első! De ártani biztos nem árt, ha normális dokit keresel, aki nem hagy majd mély nyomokat benned...

A női dokit tanácsolnám, mert a vetkőzés, kitárulkozás nem olyan kínos elötte, mint egy férfi elött, azonkívűl, mivel ő is nő és át kellet éreznie minden olyan gondot ami veled lehet (beleértve a szégyenlősséget is), jóval könnyebb vele megbeszélned. Feltehetőleg ha valami fájdalmad lenne később, azt is könnyebb megértetni vele, mint ffi kollegájával, aki azt soha nem érezhette, legfeljebb tanuhatta...

Nem kell kapkodnod, van időd, szép nyugodtan keresgélj, érdeklődj és ha megtaláltad, akkor menj el hozzá.

2011. dec. 16. 12:25
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszi! :) aranyosak vagytok! :)
2011. dec. 16. 12:54
 17/18 anonim ***** válasza:

Nagyon egyetértek veletek, hogy nem támadod meg a hormonrendszeredet!

A tabletták hatását igazán majd 20 év múlva lehet látni, hogy kinek mit okoz esetleg...

2011. dec. 16. 18:57
 18/18 A kérdező kommentje:
Hát igen! Különben is, úgy tervezem, hogy majd esetleg akkor fogok szedni tablettát, ha férjhez megyek, és baba után.
2011. dec. 17. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!