Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Aki Millegest fog. Gátlót...

Aki Millegest fog. Gátlót szed, az tudja esetleg, hogy hány év után kell szünetet tartani és mennyi időre?

Figyelt kérdés
Már 3. éve szedem, de akárhányszor megyek a nőgyógyászhoz mindig elfelejtem megkérdezni.
2011. dec. 12. 10:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez nem gyógyszerfüggő. Az orvosok véleménye pedig eléggé változó a szünetet illetően.

Az én dokim szerint 3 év után érdemes legalább 3 hónap szünetet tartani, 5 év után pedig fél évet. És természetesen csak akkor szabad újrakezdeni, ha minden rendben. (Azaz ha rendesen helyreáll a ciklus a szünetben).

De vmelyik doki szerint egyáltalán nem kell szünet, akár 10 évig is szedhető folyamatosan.

Én a saját orvosommal értek egyet.

A tabletta úgy működik, hogy leállítja a peteérést. Azért a hosszú távú gátlás pedig nm veszélytelen.

Előfordul, hogy abbahagyás után elég nehezen rázódik helyre a szervezet, sőt olyan is előfordul, hogy orvosi segítség kell ahhoz, hogy újrainduljon a peteérés.

Érdemes 3 év után letesztelni, hogy hogy reagál a szervezet, mert ha már 3 év után gondok vannak, akkor nem igazán érdemes még több időre leállítani a ciklust.

2011. dec. 12. 10:45
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat!
2011. dec. 12. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!