Elég gyakran van valamilyen hüvelyi fertőzésem. Minden alkalommal nem mehetek a nőgyógyászhoz. Van rá valami itthoni gyógymód, vagy esetleg megelőzés?
Kezeld a párodat is, veled egyidejűleg. Nyugodtan kend be a fütyijét canestennel.
Egyébként a mosószertől is viszkethetsz, vagy öblítőtől. A műszálas fehérnemű is kedvez a gombás fertőzések szaporodásának.
Intom lemosót az orvosok nem ajánlják, mert egy idő után tönkreteszi a hüvely saját flóráját, ezáltal elveszti védekezőképességét a baktériumokkal és gombás fertőzésekkel szemben.
Ergo: én abbahagytam a foggátlót, mert az is okozhat gombásodást. Csak manna mosódióval (dm-ben is kapható mosódió) és természetes manna szappannal tisztálkodom. Lekopogjam, azóta semmi viszketés.
Az orvossal történő konzultációt nem hagynám ki, főképp a megelőzés tárgyában, mert sok-sok oka lehet. A termék vényköteles.
És részben az általános immunrendszer-bélflóra- megerősítéséhez a Pro Gastro 825-el hallottam kedvező tapasztalatokat. Sajnos, nem túl olcsó egyik készítmény sem, ez utóbbi viszont nem receptköteles.
igen
gyakran vissza térő fertőzések miatt:
1. lépés: hosszan tartó gomba elleni kezelés (14-21 napos)
2. lépés: napi savas hüvelyöblítés 1 hétig (amit amúgy nem szabadna, csak két-három naponta, de most kúráról írok)
3. lépés: hetente 2-3 szor savas hülyelykúp alkalmazása (a savas háztartásban nem élnek meg a bacik)
4. ha van párod, gomba ellen őt is kezelni kell - ha van tünete, ha nincs 1 hétig szex után, elalvás előtt bekenni a krémmel(canesten, vagy ilyesmi).
5. a párod ha vége a kúrának lefekvés előtt mossa a péniszét neogmanolos vízben(1 db neogmanol tablettát 1 l vízben kell feloldani) ez után nem kell már mosakodnia
a kúra 4-5 havonta ismételhető csak.
egyébként a heti 2-3 savas hüvelyöblítés elegendő megelőzni bármilyen betegséget. (leszámítva a vírusos dolgokat, mint az aids vagy ilyesmi, ezek ellen nem ér semmit)
és a legfontosabb NE spermicid ölő hatású óvszert használjatok - ezek segítik a coli bacik megtelepédését.
Épp most mondta nekem egy urológus, hogy a hüvelyi fertőzések nőknél nagyon makacsak tudnak lenni, gyakran több hónapos kezelést igényelnek.
Keresni kell egy hozzáértő dokit, aki rendesen kikezel a bajodból.
...és hozzá járj kezelésre maszekba....pénztárcád ne hagyd otthon! Esetleg hitelt is kapsz nála...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!