Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek, mit tegyek ha 5éve szedem és most jöttek elő mellékhatások?
Alaposan gondold át, beszéld meg az orvossal is...
15 éves korod óta támadod a hormon rendszeredet..
Lehet, hogy valami más fogamzásgátláson kellene törni a fejed?..
",nem akarok szüneteltetni mert felborulna az egyensúlyom"
Az emberek baromi érdekesen tudnak gondolkodni. Mondhatom úgy, is, hogy hülyén.
Milyen egyensúlyt borítana fel? A nő normális működése az, hogy havonta megérlel egy petesejtet. Mit csinál a tabletta? Teljesen kikapcsolja az egész ciklust. Nincs peteérésed, nincs normális menstruációd, csak egy teljesen mű dolog, amit a tabletta irányít.
Milyen egyensúlyról beszélünk?
Elő szokott fordulni, hogy vkinek tabiszedés után nem áll helyre a vérzése, vagy éppen előjönnek a pattanásai, esetleg meghízik.
És ilyenkor mit mondanak? "Az volt a baj, hogy abbahagytam és ez összezavarta a szervezetem".
Hát marhára nem. Nem az abbahagyás zavarta meg, hanem a tabletta azzal, hogy több éven keresztül elnyomta a szervezet normális működését.
Akkor szted mi a megoldás, ha nem a szünet? Majd örök életedben szedni fogod?
Ha 5-10 évig folyamatosan szeded a gyógyszert, akkor bizony van esélyed arra, hogy olyan szinten elnyomja a ciklusod, hogy abbahagyás után sem jön helyre.
5 év után igen is kell fél év szünet, és ha már az 5 évtől úgy megzavarodik a szervezet, hogy bajok lesznek az abbahagyáskor, akkor nem is szabadna újra kezdeni.
21:16
Magam sem mondhattam volna jobban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!