Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lindynette 20 fogamzásgátlót...

Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek, mit tegyek ha 5éve szedem és most jöttek elő mellékhatások?

Figyelt kérdés
Elsőnek azt éreztem szüneteltetni kellene,de elolvastam itt neten,hogy többet árt mint használ!20 éves vagyok 5 éve szedem és eddig semmi problémám nem volt,most meg fáj a fejem tőle nagyon már hónapok óta meg ingerült vagyok sokszor hányingerem van és rájöttem,hogy ez a tabitól van!Orvosomhoz nem tudok elmenni mert szabin van!:S Váltanom kellene?!De ha másik gyógyszer rosszabb lesz?!Nagy aggodalomban vagyok ez miatt!:( Kérlek segítsetek!
2011. dec. 3. 00:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Fél év szünet a váltás előtt is kellene. Nem borulna fel az egyensúlyod, sőt, akkor állna helyre. Még a megfelelő fogamzásgátlót sem szabad sok évig folyamatosan szedni, 2-3 évente néhány hónap szünet javasolt.
2011. dec. 3. 18:40
 12/14 anonim ***** válasza:

Alaposan gondold át, beszéld meg az orvossal is...

15 éves korod óta támadod a hormon rendszeredet..

Lehet, hogy valami más fogamzásgátláson kellene törni a fejed?..

2011. dec. 4. 13:13
 13/14 anonim ***** válasza:

",nem akarok szüneteltetni mert felborulna az egyensúlyom"

Az emberek baromi érdekesen tudnak gondolkodni. Mondhatom úgy, is, hogy hülyén.

Milyen egyensúlyt borítana fel? A nő normális működése az, hogy havonta megérlel egy petesejtet. Mit csinál a tabletta? Teljesen kikapcsolja az egész ciklust. Nincs peteérésed, nincs normális menstruációd, csak egy teljesen mű dolog, amit a tabletta irányít.

Milyen egyensúlyról beszélünk?

Elő szokott fordulni, hogy vkinek tabiszedés után nem áll helyre a vérzése, vagy éppen előjönnek a pattanásai, esetleg meghízik.

És ilyenkor mit mondanak? "Az volt a baj, hogy abbahagytam és ez összezavarta a szervezetem".

Hát marhára nem. Nem az abbahagyás zavarta meg, hanem a tabletta azzal, hogy több éven keresztül elnyomta a szervezet normális működését.

Akkor szted mi a megoldás, ha nem a szünet? Majd örök életedben szedni fogod?

Ha 5-10 évig folyamatosan szeded a gyógyszert, akkor bizony van esélyed arra, hogy olyan szinten elnyomja a ciklusod, hogy abbahagyás után sem jön helyre.

5 év után igen is kell fél év szünet, és ha már az 5 évtől úgy megzavarodik a szervezet, hogy bajok lesznek az abbahagyáskor, akkor nem is szabadna újra kezdeni.

2011. dec. 4. 21:16
 14/14 anonim ***** válasza:

21:16

Magam sem mondhattam volna jobban!

2011. dec. 5. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!