Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha egy hónapban 2szer jött,...

Ha egy hónapban 2szer jött, meg, és most nincs az normális?

Figyelt kérdés
Most ilyen barna váladékos folyásom van... kicsit illata is van,ami nem kellemes:/ ez valami fertőzés lehet? vagy másra utaló dolog?
2009. máj. 12. 22:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Általában az okoz problémát, ha nem idősebb korosztály vagy, hogy a hormon rendszer helytelenül működik.

Barnázgatások, 1-2 napos vérzés nem menstruáció, csupán áttöréses vérzés lehet. Nem reped meg tüsző, ami a progeszteront termelné. Ez is arra utal, hogy ösztrogén túlsúly van és a progeszteron nem működik kellő időben és mennyiségben.

A mens. is úgy működik, hogy hirtelen leesik a megemelkedett progeszteron szint, s ez váltja ki a vérzést.

Ha sokáig nem múlik a barnázgatás, ha nem jön meg, akkor a köv.-t szokta jobb orvos csinálni:

1. gyógyszeresen (10 napos kúra) progeszteron tartalmú kezelés után kb. 3-4. napon vérzés lesz,

2. s rendesen, ha a vérzés elkezdődött lehet fogamzásgátlót szedni, ami helyrerakja a hormonkáoszt.

Ez kb. 3 hónap szokott lenni.

2009. máj. 13. 13:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi,szépen. Nagyok sokat segítettél :) !
2009. máj. 13. 17:49
 3/4 anonim válasza:
Szerintem nem nagy gond, nekem is volt ilyen.Ha fiatal vagy, és nemolyan rég jött meg legelőször, akkor szerintem ez teljesen normális, mert még nem állt be rendesen.Akkor se ijedj meg, ha kimarad.Már sok bnőmnek volt ilyen esete.Én 1 éve mensizek és nekem se állt be még.Nekem mostanában 3 vagy két és fél hetente jön meb =/.
2009. máj. 14. 16:51
 4/4 anonim válasza:
Szerintem nem nagy gond, nekem is volt ilyen.Ha fiatal vagy, és nemolyan rég jött meg legelőször, akkor szerintem ez teljesen normális, mert még nem állt be rendesen.Akkor se ijedj meg, ha kimarad.Már sok bnőmnek volt ilyen esete.Én 1 éve mensizek és nekem se állt be még.Nekem mostanában 3 vagy két és fél hetente jön meg=/.
2009. máj. 14. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!