Én majd hogy menjek nőgyógyászhoz? 13/L
Tudom, hogy még nem kell mennem. Viszont ahogy én olvastam/hallottam róla, 14-15 évesen el kéne menni nőgyógyászhoz.
Nekem csak 1 problémám van: vidéki vagyok, és itt nincs nőgyógyász.
Anyukám biztosan nem fog elvinni városba, mert ő elég maradi ilyen témában. Szerinte tampont is csak 16 éves kortól kéne használni. Szóval ő ilyen, kérlek titeket ne ezt kritizáljátok.
Hogy menjek? Muszáj egyáltalán? Valószínűleg nem fogok menni. Kivel,hogyan,mivel,mikor,hová? Nagy baj ha én nem megyek tinédzserkoromban? Szexuális életet élőknek muszáj elmenni?
Köszi!
13/L
Istenem, mennyi butaságot összehordanak itt az emberek! Hihetetlen!
1. Méghogy adasson be HPV oltást a háziorvossal! A HPV oltást szerintem manapság nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hiszen az ára 40 ezer forint körül van és több részletben kell beadatni...azért jó, ha erről is tud a kedves kérdező, nemcsak beállít az orvoshoz, hogy neki oltás kell...
2. Nekem a nőgyógyász mondta (aki anno a suliban felvilágosítást tartott), hogy a szexuális élet megkezdése után tanácsos felkeresni a nőgyógyászt (egyrészt ír gyógyszert, ha akarsz, másrészt ha már nem vagy szűz, mind az orvosnak, mind neked egyszerűbb a vizsgálat)
3. Tehát nincs időponthoz kötve, hogy ki mikor látogat el nőgyógyászhoz, viszont a rendszeres rákszűrés nagyon fontos.
Ha 13 évesen nincsen semmi bajod, akkor nem kell elmenni. Minek kellene?
Ha bármi bajod van, akkor persze azonnal, de ha nincs, akkor minek? Úgy sem fog veled az égvilágon semmit csinálni.
Ha 16 éves korodig nem jön meg egyáltalán a menzeszed, akkor el kell menni dokihoz. Plusz akkor, ha elkezdesz nemi életet élni.
Ha 20 évesen sem élsz még nemi életet, akkor azért javasolt egy kivizsgálás, de most semmi értelme. agy vszínűséggel meg sem vizsgálna az orvos.
Utolsó vagyok!
20 évesen voltam először nőgyógyásznál.
24L
"Utolsó vagyok!
20 évesen voltam először nőgyógyásznál.
24L"
Bocsi, a 15.31-es voltam.
Szia!
Valóban nem muszáj, de ha nemi életet élsz, akkor nem árt elmenni. De most még ráérsz. Én is vidéki vagyok, és nálunk szokott lenni időnként, hogy kijönnek és itt végzik el a vizsgálatot, egy felállított egészségügyi helyen. Pl. egy nagyobb kocsival jönnek. De ha nálatok ilyen nem szokott lenni, akkor menj el egy barátnőddel, vagy valakivel akiben megbízol. Csak előtte hívd fel az aktuális intézményt, mert a legtöbb esetben időpont kell, legalábbis ott ahova én járok(Pécsi SZTK), csak akkor nem, ha gyógyszert megyek íratni, mivel az csak pár perc, egy vizsgálat, viszont kicsit hosszabb, főleg ha az első, mert akkor utána még kérdezget dolgokat, te is kérdezhetsz, főleg ha gyógyszert is szeretnél íratni.
Sok szerencsét, és nem kell félni:)
11-26 15:04
Jó lenne ezt az orvost elkerülnetek!
Keressetek másikat, aki törődik veletek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!