Milyen az ha menstruálok?
milyen érzés? honnan tudom??
tudom, hogy hülye kérdés, de kiváncsi vaygok!
ha nő vagy, akkor előbb-utóbb meg fogod tudni
addig meg nem venném el a kedved :)
szerintem egyénfüggő
én olyankor az első napon,amikor megvan,este valamiért nem tudok elaludni,és így sajog a derekam,de nagyon szar érzés,olyan,mintha szét akarna szakadni vagy mi....de ez a 2.-3. nap felé már elmúlik
de egyébként ha tampont használsz,meg se érzed
én ha betétet használok,szószerint érzem,ahogy folyik belőlem a vér...na ezért használok még alváshoz is tampont...tudom,hogy ez nem egészséges,de ez van,betéttel nem bírnám ki este,csak úgy simán meg csak nem aludhatok,mert az egész ágy tocsogna reggelre a vérben....fújj
másoknak meg görcsöl a hasuk
de amúgy ez tökre természetes,szóval nem kell tőle megijedned :))
13l
Szia :)
Én nekem nyáron jött meg és még azóta is betétet használok. Egyszer nyáron kipróbáltam a tampont, de nem jártam sikerrel, mert nem nyomtam fel rendesen és fájt, amikor meg kiakartam húzni, akkor is.:S Szóval maradtam a betétnél. Észre sem vettem amikor megjött, csak úgy, hogy a wc-n ültem, és a bugyimon láttam egy piros barnás foltot. Amikor megjött utána 2 hónapot kimaradt, most megint meg van, ebben a pillanatban is. Nem szeretem a betétet, mert ahogy az előttem írták, én is érzem, ahogy folyik a vér, de talán majd megbarátkozok a tamponnal.
Nekem eddig nem fájt semmim. Talán a hangulatom változik mostanában egy kicsit. Hol érzékenyebb, hol dühösebb vagyok. Minden lány/nő átesik ezen a kiváncsiságon ( én is ), de nem olyan jó, mint ahogy azt sokan képzelik, addig jó, míg nincs meg, de hát ez egészséges. Ettől leszünk nők, és ettől lesz kisbabánk.:)
14L :)
Tényleg egyénfüggő. :)
Én előtte egy héttel annyira ingerült vagyok, hogy hozzám szólni nem lehet. Olyankor rengetegszer elkap az önbizalomhiány. Vagy minden ok nélkül bőgni kezdek, s depresszióba esek. Egyedül akarok lenni, s senkit nem látok szívesen. Olyankor hűvös vagyok, mint az őszi szellő. Ezt az időszakot utálom... :(
Aztán megjön (késik, előbb érkezik: kiszámíthatatlan. Remélem ez majd megváltozik)
Mivel legtöbbször nem pontos, a bugyimat (általában csak az) jól összevérezem.
Rakok be egy betétet. Naponta 5x ki kell cserélni (legalább) Mindig kifolyik oldalra, vagy alul/felül. Szóval mindig összevérezem a bugyimat. Van, amikor a nadrágomat is.
Belőlem rengeteg vér ömlik. A betét mindig tömve van vérrel.
Érzem, amikor kifolyik belőlem. Nagyon rossz érzés. Nem olyan, mint ha bepisilnél... Másmilyen. Mintha csak megnyílnál alul, és ömlene a váladék. Amikor ülök, majd felállok (pl. iskolában) Akkor egyszerre rengeteg vér kiömlik, s a betét nem bírja olyan gyorsan beszívni --> az egész alsó felem csupa vér lesz, még a combom is, ilyenkor általában átázok. Futok a wc-re, gyorsan kicserélem, csupa vér lesz a kezem. Le kell azt is törölni, meg az alsó felemet. A bugyimról fel kell itatni a kifolyt vért.
Berakok egy új betétet. Elég kényelmetlen. Folyton azon aggódok, hogy látszik-e a betét, vagy, hogy átáztam-e rendesen.
Hazaérek a suliból. Átrohanok a házon, be a mosdóba. Ismét betétcsere.
Folyton piszkosnak, bezártnak érzem magam, ott lent. Mindegy egyes lépésnél folyik a vér. Borzasztó.
Eljön az este. Gyorsan lezuhanyozok (Mert az ülőfürdő nem egészséges...), amit utálok. Kilépek a zuhany alul, és akkor elkezdek vérezni, véres lesz a föld, és a combomon is végigcsurog. Ismét lemosom magam. Ezután óvatosabban jövök ki, befogom a kezemmel "ott". Gyorsan rakok be egy betétet. Elmegyek aludni. Reggel felébredek. Semmi különös érzés, fekszem az ágyamban. De! Ami ezután jön, az szörnyű. Felkelek, és mintha egy liter lucskos vér ömlene ki belőlem. Érzem, hogy csurog a lábamon, hatalmas sebességgel rohanok a wc-re. Javában át vagyok ázva. A bugyim csupa vér, s a pizsamám is. Már éjszaka is átáztam, szóval az ágyamon is egy nagy vérfolt díszeleg. De mivel már tanultam a hibából, egy hatalmas, vastag törölközőn alszok. Így csak az lesz véres. Na de, ülök a wc-n, épen intim törlőkendővel mosom le magam.
És megyek az iskolába, kezdődik minden előröl.
Tampont néha használok, de csak néha, mert:
- Kicsit még kényelmetlen felhelyezni.
- Anyukám nem tud róla, nem örülne neki. Titokban használom csak néha.
Nekem nem híg, sima vér folyik. Belőlem darabos, sűrűbb váladék. Utálom.
Tavaly jött meg, akkor örültem neki.
Igazából most is kibírom, nem nyafogok miatta (csak most itt) :)
Először pont a tengerparti nyaraláson jött meg, s a lakókocsi, ici-pici egyszerű mosdójában kellett megoldanom mind ezt. Az kicsit húzós volt. :)
Egyszóval nem szeretem. Jobb volna, ha nem volna.
13/L
Ja és nekem általában egy hétig tart.
Kicsit fáj a hasam, de nem húzós. :)
Aki azt mondta, hogy ha nő vagy előbb-utóbb megtudod annak igaza van. Egyébként egyénfüggő.
Nekem nem a legjobb napjaim szoktak lenni, előtte pár nappal már kezdődik a puffadás, aztán 2 napig erős görcsök (olyankor csupa élvezet munkába menni), a második és harmadik nap erős vérzés (annyira, hogy a legnagyobb betéttel is átázok, pár óránkénti csere mellett). A legdurvább a reggel, amikor a hüvelyben éjjel felgyűlt vér a gravitáció hatására kiömlik, és érzed, mintha egy doboz joghurt távozna belőled egyszerre.
Szerencsére most épp babás vagyok, és ezek az élmények kimaradnak egy ideig az életemből :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!